Szombathely

Lelki vezetők találkoztak Szombathelyen

Szombathely – Immár hagyománynak mondható, hogy Szombathelyen a város történelmi egyházainak vezető lelkipásztorai – negyedévente, egymást meglátogatva – közös munkareggelire gyűljenek össze. Székely János megyéspüspök a római katolikus, Jakab Bálint a református, Varga László Ottó a baptista, valamint Menyes Gyula az evangélikus egyház képviselőjeként van jelen ezeken a testvéri alkalmakon.

Szerényebb volt idén a farsang a Johanneumban

Szombathely – Az idei évben, a megszokott közös zenés-táncos, mókás mulatságot kicsit szűkebb körben, mindenki a maga kis osztályán (idősek, fogyatékkal élők) tartotta.

„Nem emberi igyekezet, hanem ajándék” – Imaóra a Krisztus-hívők egységéért Szombathelyen

Szombathely – Az ökumenikus imahéten a Szombathelyi Egyházmegye több településén is összegyűlnek a katolikus, református, evangélikus és baptista testvérek, hogy hitet tegyenek Krisztus és a keresztények egysége mellett. 2021. január 20-án a szombathelyi székesegyházban tartottak közös imaórát – püspökeik vezetésével.

Online gyűjtik az adományokat az Adventi Civil Börzén

Szombathely – 2020-ban a járványhelyzet nem teszi lehetővé a hagyományos adventi vásárok megtartását. Emiatt sok civil szervezetnek nincs lehetősége a már szokásossá vált adventi adománygyűjtő kampánya fizikai megvalósítására. A Miniszterelnökség a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve teret és lehetőséget szeretne biztosítani a civil szervezetek karácsonyi időszakban zajló adománygyűjtéséhez egy új, rendhagyó, az online térbe „költöztetett” Adventi Civil Börze megszervezésével.

Szombathelyen is áll már a betlehem

Szombathely – Vas megyében régi hagyomány, hogy az adventi várakozás idején minden település, és a különböző közösségek is saját betlehemet állítanak fel, amely körül hétről hétre összejönnek. A járványveszély miatt idén a programok elmaradnak, az egyéni elmélyülésre azonban mindenütt lehetőség van.

Szépül a Családi Bölcsőde udvara Szombathelyen

Szombathely – Megkezdődött a Családi Bölcsőde előtti udvar szépítése az elmúlt időszakban. Betonozott úton juthatnak el a kicsik az épületbe, emellett térkőburkolat is épült a bejáratnál. Az új betonozott út a régi járda nyomvonalát követi, a bejárat melletti terület pedig pihenőrésszel gazdagodik.

Harminc fával bővült a Johanneum kertje

Szombathely – Harminc őshonos fát nyert egy pályázaton nemrég a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány, melyeket az elmúlt hétvégén a férfikör segítő kezeinek hála sikerült elültetni a Johanneum kertjében.

Reformáció ünnepi istentiszteletet tartottak Szombathelyen az ökumené jegyében

Szombathely – 2020. október 31-én, szombaton reformáció ünnepi istentiszteletet tartottunk a szombathelyi evangélikus templomban. Az ünnepen részt vett a szolgálatban Horváth József pápai prelátus, a szombathelyi Szent Kereszt Lelkészség Plébánia plébánosa.

Konfirmációt tartottak Szombathelyen

Szombathely – Az idén ősszel is volt konfirmációi ünnep a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségben. Tizenkilenc fiatal és hat felnőtt adott számot az ünnepet megelőző vizsgán arról, hogy kellőképpen megismerte az evangélikus egyház tanításait, történelmét és felkészült arra, hogy tudatosan vállalja az egyházhoz, gyülekezethez való tartozását. – Képriport!

Diakóniai díjakat adtak át Szombathelyen

Szombathely – A Diakónia napja hagyományosan ünnepi istentisztelettel egybekötött többszáz fős rendezvény, amelyen az evangélikus diakóniai szolgálat önkéntesekkel, dolgozókkal és az általuk gondozottakkal együtt ad hálát az Istentől kapott szolgálatért. Az idei alkalom a járványhelyzet miatt nem valósulhatott meg a megszokott formában, a diakóniai díjakat azonban – rendhagyó módon – személyesen viszik a kitüntetetteknek, hogy a vasárnapi istentiszteleten adhassák át azokat az adott településen. Az első állomás Szombathely volt, 2020. október 18-án.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Szombathely csatornájára