Teremtés hete

Segítésre szabadon – „…mindenük közös volt.” (ApCsel 4,32)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa – a korábbi évekhez hasonlóan – azzal a reménységgel tekint a szeptember utolsó és október első vasárnapja közötti időszakra (szeptember 30. – október 7.), hogy azokban a napokban gyülekezeteink és intézményeink a szervezett rendezvényeken együtt gondolkodnak a megtérésről, az ökológiáról és arról, hogy az egyházaknak milyen szerepe és hangja egyen e tekintetben.

Először tartottak teremtés hetét Pécsett

Pécs – Idén, 2018. szeptember 30. és október 7. között először rendeztek a teremtés hete alkalmából nyolcnapos rendezvénysorozatot a pécsi gyülekezetben. Minden napra jutott valamilyen közös alkalom, ahol más-más típusú program keretében hívták a gyülekezetet a teremtésről és az abban való felelősségünkről való közös gondolkodásra, illetve a teremtett világra való rácsodálkozásra.

Szabadok-e a gazdagok?

A világon élő felnőttek két százalékának kezében összpontosul az anyagi javak több mint fele, míg az emberiség ötven százaléka az anyagi javaknak csupán egy százalékán osztozik. Vajon akik ma a javak nyolcvan százalékát birtokolják, kiben bíznak, s kikkel szemben bizalmatlanok? Vajon a felnőtt népesség két százaléka, akik az anyagi javak több mint felével rendelkeznek, mire mernek szabadok lenni?

Teremtés hete – Nálunk letölthető a 2018-as füzet!

A teremtés hetét idén 2018. szeptember 30. és október 7. között ünnepeljük. A téma: Közösségben a teremtett világért – „Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.” (Mt 18,20)

Hangolódó #61 | Teremtés

Szombat este van. Eszedbe jut, hogy holnap reggel templomba kellene menned, de nincs kedved hozzá. Nyűgösnek és hasztalannak érzed, keresed a kifogásokat és szomorúan veszed tudomásul: rutinná vált az istentiszteletre járás. Ha ehhez hasonló gondokkal küzdesz, új rovatunkat neked találtuk ki. A Hangolódó-sorozat utazásra hív, melyben különböző zenei útvonalakon gondolkodunk Isten és ember viszonyáról. Néha személyes hangvételben, néha nagyon is közérthetően, de mindenképpen a vasárnapi események felé tekintve. Mai válogatásunkat a Teremtés hete kapcsán a teremtésről készítettük.

Erdő Péter: az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak – Véget ért a Teremtés hete

Budapest – Az ember nem önkényura, hanem gondozója a világnak, amelyben sajátos küldetése van – mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Teremtés hetét lezáró konferencián.

Elkezdődött a Teremtés hete

Budapest – Az idei Teremtés hetének központi gondolata: „...úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta..." (Jn 3,16). Az Ökumenikus Teremtésvédelmi Munkacsoport gyülekezetek számára készített segédanyagát csütörtökön mutatták be Budapesten.

Ökológiai megtérés – Segédanyag a Teremtés Hetéhez

„Kiáltó szava hangzik a pusztában: Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit! Minden völgyet töltsetek fel, minden hegyet és halmot hordjatok el, legyen a görbe út egyenessé, a göröngyös simává: 6és meglátja minden halandó az Isten szabadítását.” Lk 3,3kk

Legyünk szelídek!

Kik öröklik tehát a földet? Akik a hegyi beszéd tanítása értelmében teljes szívükkel, agyukkal, lelkükkel törekszenek a „szelíd" lét minél teljesebb megközelítésére. Teremtés heti gondolatok.

Boldogok a szelídek

A hegyi beszéd elején olvasható „boldog-mondások" nagyon közel visznek minket a teremtett világ megőrzésének kérdéséhez.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Teremtés hete csatornájára