UltraBalaton

Futunk? EHE!

Budapest – 2020. október 2-3 között rendezték meg idén az UltraBalatont, melynek célja, hogy a jelentkezők egyénileg vagy csapatban körbefussák a Balatont egy nap alatt. Az Evangélikus Hittudományi Egyetem csapata is az indulók között volt. Takács Hajnalka beszámolóját adjuk közre.

Ultrabalaton: Civilekkel erősödött a lelkészcsapat – Ismét körbefutották a magyar tengert

Balatonfüred – Az idei évben is elindult az evangélikus lelkészek csapata a XIII. NN Ultrabalatonon, 2019. május 11-én. A mintegy 220 kilométeres távot az eddigi legjobb eredménnyel, 20 óra 4 perc és 50 másodperc alatt tették meg.

Ötödjére futottuk körbe

Balatonaliga – Egyetlen kör. Igaz, az 220 km. A Balaton gyönyörű környezetében, mindig csak balról tekintve a tóra, idén is körbefutottuk, immár ötödjére: tízen az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói, oktatói és munkatársai közül az utolsó pillanatban beugró két külsős segítségével. A fizikai teljesítmény során nem tudtunk nem a lelki háttérre gondolni. Ezekből foglaltunk írásba pár gondolatot.

Futottunk éjjel, futottunk nappal

Balatonaliga – Második alkalommal futotta körbe a Balatont egy evangélikus lelkészekből álló lelkes csapat. 20 óra 32 perc 58 másodperc alatt tették meg a 221 kilométeres távot. A verseny után arra kértük őket, értékeljék ezt a fantasztikus csapatmunkát. A csapat tagjai idén Gombkötő Beáta, Keczkó Pál, Kondor Péter, Krámer György, Laczi Roland, Nagy Zoltán, Nánai László, Szabó Szilárd, Selmeczi Lajos, Stermeczki András, Vancsai József és Zsugyel Kornél voltak.

UltraBalaton: Luther is végigfutotta

Balaton – A Luther megmondja Facebook oldal az evangélikus kötődésű Gamplett Gábor és Szász Eszter segítségével, Luther Márton Playmobil figurájával futotta körbe a Balatont. Megmutatjuk miket posztoltak és beszélgetünk a futócsapat tagjaival is.

2017-ben is Futunk? EHE!

Balaton – Immár harmadik alkalommal állt össze az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatókból, oktatókból és munkatársakból álló csapata, hogy újra körbefussák a Balatont. Az Ultrabalaton verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így igazán nagy élmény volt mindannyiunk számára több ezer emberrel együtt végigfutni a 24 órás versenyt, a kihívásokat, a szeszélyes időjárást, benne az embert próbáló hajnali vihart.

Ultrabalaton: „Ti hisztek abban, hogy lefutjátok?”

Balaton – 12 evangélikus lelkész, 12 „tanítvány” futotta le az elmúlt hétvégén az Ultrabalaton versenyt. A Bence Áron, Dávid Adél, Gombkötő Beáta, Keczkó Pál, Kondor Péter, Krámer György, Laczi Roland, Nagy Zoltán, Stermeczki András, Szabó Szilárd, Vancsai József, Zsugyel Kornél lelkészek alkotta csapat a 442 induló csapatból a 136. lett. 20 óra és 23 perc alatt futották le a távot.

Megint körbefutottuk

Balatonvilágos – Akik tavaly voltak, azok már tél óta készültek. Akik idén csatlakoztak hozzánk, azok még nem egészen értették, mi is lesz ebben a jó. Merthogy racionálisan nézve nem sok értelme van – ahogyan menet közben mi is többször megkérdeztük egymástól a rekordmelegben: „Körbefutni a Balatont? Minek? Normálisak vagyunk mi?” Gyakorlatilag viszont az egyik legjobb esemény, amely hosszú időre fizikai, közösségi és lelki élményekkel tölt fel. Egészen a következő évi nevezésig...
Feliratkozás RSS - UltraBalaton csatornájára