végidők

Új Jeruzsálem, menyasszony, bárány

Az egyházi esztendő végéhez közeledve az ítélet – reménység – örök élet hármasa felé viszi gondolatainkat havi igénk is a Jelenések könyve alapján: „És a szent várost, az új Jeruzsálemet is láttam, amint alászáll a mennyből az Istentől, felkészítve, mint egy menyasszony, aki férje számára van felékesítve.” (Jel 21,2)

A történelem lezárása – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire

Budapest – Bibliai válaszok korunk égető kérdéseire címmel előadássorozat indult a Benczúr utcában. Dr. Márton István jogász december 12-én a történelem lezárásáról beszélt, arról, hogy Luther Márton és korunk egyházi tekintélyei miért adhatnak különböző válaszokat a kérdésre. Az előadó nézetei – különösen az ökumené és a bibliaértelmezés kérdésében – nem tükrözik a Magyarországi Evangélikus Egyház hivatalos állásfoglalását.

Végjáték – Az apokalipszis filmjei

Az apokalipszis az emberiség mindennapi félelmei közé tartozik. Ahogy telik az idő, eljövetele azonban egyre csak késlekedik. Addig is, amíg Isten elrendezi a dolgokat, korunk embere a végítélet-jóslatokat filmekké szelídítve múlatja az időt. Szöveg: Gyökér Róbert
Feliratkozás RSS - végidők csatornájára