Vanyola

Fejlesztésekben gazdag évet zártak Vanyolán

Vanyola – Az elmaradó közösségi programok miatt csonka, de alapvetően sikeres, fejlesztésekben gazdag évet zárt a község, derült ki Varga Rita polgármester évértékelőjéből. Kiderült, hogy többek között az evangélikus egyházközség templomtorony-felújítását is 500 ezer forinttal támogatták.

Vajda Péterre emlékeztünk Vanyolán

Vanyola – A hagyományokhoz híven, születési évfordulónapján idén is megemlékeztek tisztelői szülőfalujában a Pápa melletti Vanyolán az 1848-49-es magyar polgári forradalmat és szabadságharcot előkészítő reformkor egyik jelentős alakjáról: Vajda Péterről.

Vajda Péterre emlékeztek vanyolai szülőházánál

Vanyola – Vajda Péter születésének 211. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a neves költő, író vanyolai szülőházánál.

Az 1848-as forradalom szellemi előkészítőjére emlékeztek

Vanyola – Vajda Péter születésének 210. évfordulója alkalmából megemlékezést tartottak a neves költő, író vanyolai szülőházánál. A főhajtáson elhangzott: a Petőfi Sándor példaképének számító, tragikusan fiatalon elhunyt irodalmár, pedagógus az 1848-as forradalom előhírnöke, szellemi előkészítője volt.

Mentés másként – Beszélgetés Czöndör István lelkésszel

Csővár – Czöndör Istvánt augusztus 1-jén gyermekkora színhelyén, a Vas megyei Ostffyasszonyfán avatta lelkésszé dr. Fabiny Tamás püspök. A lelkésszel ordinációja kapcsán készült az alábbi interjú.
Feliratkozás RSS - Vanyola csatornájára