Vecsés

Aki a néptánc hatására talált rá az egyházra

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Több mindenért lehetünk hálásak, mint amikért reklamálunk

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Cantate! – Énekkari találkozó volt Vecsésen

Vecsés – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2019. május 19-én, cantate vasárnapján, énekkaraik találkozóját tartották. A nap különlegessége volt maga a helyszín, vagyis a megújított-átalakított vecsési evangélikus templom tere, ahol megszólalhattak a kórusok.

Kifelé szolgálunk – Épülő gyülekezet Vecsésen

„Gyertek el Vecsésre, rengeteg minden történt mostanában, látnotok kell!” – invitált szívélyesen a lelkésznők fasori találkozóján még novemberben a Vecsési Evangélikus Egyházközség lelkésze. A meghívásnak örömmel tettünk eleget, így idei első vidéki gyülekezeti riportutunk a Pest közeli településre vezetett. Január legelején hóvirág a parókiakertben, az idén ősszel éppen tíz éve a vecsési szolgálatba beiktatott Heinemann Ildikó és egy kívül félkész, de belül gyönyörű, már otthonosan „belakott” új templomépület fogadott.

Az egymáshoz közeledés lépései – Beer Miklós és Fabiny Tamás beszélgetése

Vecsés – Ökumenéről, a közös úrvacsora lehetőségéről, a fiatalok egyháztól való eltávolodásáról és az egyház jövőjéről is beszélgetett a vecsési evangélikus templomban Beer Miklós, a Váci Katolikus Egyházmegye püspöke, és Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Evangélikusok a vecsési Káposztafeszten – Ismét a templomépítésre gyűjtött a gyülekezet

Vecsés – A település nagyszabású hagyományőrző rendezvényén, a város egyesületeit és intézményeit megmozgató Káposztafeszten idén már harmadik alkalommal vett részt a helyi evangélikus gyülekezet.

A Hóreben túl – Gyerekek és felnőttek konfirmáltak Vecsésen

Vecsés – A vecsési evangélikus gyülekezet történetének számos jelentős eseménye köthető a Szentlélek kitöltésének ünnepéhez. 1923-ban pünkösd hétfőjén alakult meg a gyülekezet, 1932-ben ekkor szentelték fel az első templomot, három évvel később pedig a harangokat. A 2017-es pünkösdön is komoly ünnepet ült a közösség: hat felnőtt és tíz gyermek részesült konfirmációban, két kisgyermeket pedig megkereszteltek. Ezenfelül, a közösség nagy örömére, ezekre a napokra már a templom felújított részében tudtak összegyűlni a vecsésiek.

Pál Feri Vecsésen – Kulturális nap a templomért

Vecsés – A vecsési evangélikusok 2017. április 29-én ismét jótékonysági kulturális napot szerveztek, amelynek bevételét a templomépítésre fordítják.

„Kezeink munkáját tedd maradandóvá” (Zsolt 90, 17) – Elhelyezték a vecsési templom alapkövét

Vecsés – A vecsési gyülekezet presbitériuma mintegy hat évvel ezelőtt határozta el, hogy új templomot épít. A terv most megvalósulni látszik: a templom falai már állnak, és 2016. november 6-án – ünnepélyes keretek között – elhelyezték az időkapszulát az új épület alapkövébe.

Összefogás az új vecsési templomért

Vecsés – A vecsési evangélikusok második éve munkálkodnak azért, hogy templomukat újjáépítve kibővíthessék. Több adománygyűjtő rendezvény után most Vecsés nagyszabású hagyományőrző rendezvényére, a szeptember 24–25-én lezajlott Káposztafesztre készült a tavalyihoz hasonló, komoly összefogással a helyi evangélikusok közössége.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Vecsés csatornájára