zsinat

Lezajlott a XI. Zsinat harmadik ülésszaka

Budapest – 2019. május 31-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata ülésezett az Üllői úti székházban.

Sor került a XI. zsinat 2. ülésszakára

Budapest – 2019. február 22-ére hívták össze a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. zsinatának 2. ülésszakára a tanácskozó testületet az Üllői úti székházban. Az alábbiakban részletes tudósításunk olvasható.

Első zsinatára emlékezett az EKD

Bielefeld – A Vesztfáliai Protestáns Egyház minden ősszel Bielefeld-Bethelben rendezi meg éves tartományi zsinatát. Idén a Németországi Protestáns Egyház (EKD) hetven évvel ezelőtt tartott első zsinati ülésére is emlékeztek.

Egymásból merítettek erőt a cseh testvérek és a szlovákiai reformátusok

Pozsony – A Cseh Testvér Evangélikus Egyház és a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház zsinati elnökségei között testvéregyházi találkozóra került sor Rimaszombatban január 24-25-én. A találkozót, melynek célja a kölcsönös információ- és tapasztalatcsere volt a két egyház képviselői között, a Csillagház konferencia-központban rendezték.

Az egyház legyen egyház

Isten legyen Isten – évtizedekkel ezelőtt ezzel a címmel írt korszakos könyvet Luther teológiájáról az angol Philip S. Watson. Kérdése az, hogy mind a 16. században, mind a magunk korában miként kerülhet Isten az őt megillető helyre egy olyan világban, amelyben az ember természetesnek tartja, hogy ő maga legyen a középpontban. Istent a megfeszített és feltámadott Jézus Krisztusban ismerhetjük meg és ismertethetjük meg – missziói lelkülettel – másokkal.

Választások zajlottak, fontos döntések születtek a XI. zsinat első ülésszakán

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) XI. Zsinata 2018. novermber 23–24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. A két nap fontos döntéseiről, eseményeiről összefoglaló tudósításunkat olvashatják.

Ülésezett a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata – Képgaléria!

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata 2018. novermber 23. és 24. között ülésezett Budapesten, az Üllői úti székházban. Az első és második nap képriportját itt láthatják. Részletes tudósítást hétfőn adunk közre honlapunkon.

Zsinati közlemény

Budapst – 2018. novermber 23. és 24. között ülésezik a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata, amelynek közleményét az alábbiakban olvashatják.

A zsinat elnökeinek beszámolói az elmúlt hatéves ciklusról

Amiként egyházunk minden szintjén tisztújítás zajlott ebben az évben, úgy a 2012–2018 közötti időszakra megválasztott – tizedik – zsinat is lezárta a törvényeink által előírt hatéves ciklust. Az ünnepi záróülésre lapzártánk után, szeptember 29-én gyülekeztek össze a legfelső döntéshozó testület tagjai. Az ülésen elhangzott a zsinat lelkészi elnökének, Hafenscher Károlynak, illetve nem lelkészi elnökének, Abaffy Zoltánnak a beszámolója is. A két visszatekintés rövidített, szerkesztett változatát közöljük az alábbiakban, az Evangélikus Élet magazin alapján.

Ünnepi alkalommal zárták le az MEE X. Zsinatát

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház X. Zsinatának 19. záró ülésszakára került sor 2018. szeptember 29-én, szombaton az országos iroda Üllői úti székházában lévő józsefvárosi evangélikus templomban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - zsinat csatornájára