Zsugyel Kornél

Rendhagyó istentiszteletet tartottak szenteste Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – A járványhelyzet miatt különleges módon tartottak istentiszteletet az egerszegi evangélikus templomban szenteste napján.

Reményt adnak

Zalaegerszeg – Két protestáns gyülekezet temploma található Zalaegerszeg szívében. A felekezetek tagjainak együtt tartását ugyan a járvány nehezíti, ám a lelkipásztorok ebben a helyzetben is igyekeznek híveiket elérni.

Miből él a templom egere? – A pandémia az egyházi gyülekezetek mindennapjait is jelentősen megnehezíti

Zalaegerszeg – A régmúlt időket felvonultató történelmi filmekből a középkori egyházakra mint valamiféle fényűző gazdagságot felvonultató intézményre emlékszünk, holott a 21. századi valóságban ez közel sincs így. Az egyháznak pontosan annyi pénze van a fenntartásra, a szervezett programokra, amennyit a hívők­től kapnak, illetve amennyit az állami pályázatokon elnyernek. Ebből egyene­sen következik, hogy a koronavírus miatti korlátozások őket is erősen érintik, s nem jó értelemben, legyen szó az evangélikus, a református vagy a katolikus egyház gyülekezeteiről. Ahhoz, hogy tisztább képet lássunk, Zsugyel Kornélt, a zalaegerszegi evangélikus közösség lelkészét kérdeztük meg.

Luther születésnapja Zalaegerszegen

Zalaegerszeg – Egyedül nem tudjuk megharcolni ezeket a nehéz időket, de ha arra gondolunk, hogy Isten nemzedékről nemzedékre megsegítette az övéit, akkor nem kell félnünk. Isten mellettünk áll, vele biztonságban vagyunk, ahogy Luther Márton számára is ő volt a biztos menedék.

Összefogással újult meg a barlahidai evangélikus gyülekezeti ház

Barlahida – Széles körű összefogással újították fel a göcseji község 1911-ben épült gyülekezeti házát. Az evangélikus egyházközség tulajdonában lévő épületen végzett munkálatokhoz az önkormányzat, valamint a helyi lakosok is hozzájárultak.

Felújítják a zalaegerszegi evangélikus parókia pincehelyiségét

Zalaegerszeg – Felújítják a zalaegerszegi evangélikus parókia pincehelyiségét. A 6 millió forintos beruházást évek óta tervezték, ám csak most sikerült forrást találni. A munkálatokkal a tervek szerint haladnak, a koronavírus-járvány nem akadályozza a kivitelezést.

Közelebb hozzák Isten országát a hallgatósághoz Barlahidán

Barlahida – Dr. Bácskai Károly, a budapesti Evangélikus Hittudományi Egyetem tanszékvezető tanára volt a vendége annak a háromrészes előadássorozatnak, amit az elmúlt héten tartottak a göcseji községben.

A zalai megyeszékhelytől „a csodák templomáig”

„Magyarország legnagyobb földesura vagyok” – büszkélkedett viccesen Zsugyel Kornél, akinek körzetébe összesen százkét település tartozik. A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség lelkészével autóba ültünk hát – miután megismerkedtünk a zalai megyeszékhelyen működő anyagyülekezettel –, és ellátogattunk a Közép-Zalai-dombság, azaz Göcsej evangélikus közösségeibe.

Konfirmációi ünnep Zalaegerszegen

A megyeszékhelyi evangélikus templomban a hét végén zajlott a konfirmáció, amelyről Zsugyel Kornél lelkész számolt be a Zala megyei újságnak.

Első alkalommal szerveztek ételosztást az evangélikusok Zalaegerszegen

Zalegerszeg – A köd hideg párája finom illatokkal keveredett az evangélikus templom mellett felállított asztaloknál. A kondérokból gyors mozdulatokkal pörkölt és tészta került a tálakba.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Zsugyel Kornél csatornájára