Cantate! – Énekkari találkozót tartottak Albertiben

Cantate! – Énekkari találkozót tartottak Albertiben

Share this content.

Szöveg és fotó: Kustra Csaba
Alberti – A Dél-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezetei 2017. május 14-én, vasárnap délután énekkari találkozóra gyülekeztek össze az alberti gyülekezet templomában. Ebben az évben nemcsak a Cantate vasárnap megszokott hagyománya, hanem a reformáció ötszázadik évfordulója kapcsán is szerveződött az alkalom, Hepp Éva zenei felelős irányításával.

Az egyházmegye gyülekezetei közül most a Bényén, Pilisen, Szolnokon és az Albertiben működő énekkarok mutatták be azt a munkát, amit egész évben végeznek a gyülekezeti istentiszteleteken és a különböző ünnepeken. A templomban lévő énekkarok tagjait és az érdeklődőket Szilák-Túri Krisztina helybeli lelkész és Győri Péter Benjámin esperes is köszöntötte és bátorította.

Az énekkarok egyéni bemutatkozása és éneke után egy nagy, közös éneklés zárta a nap templomi részét a Mondjatok dicséretet című ének eléneklésével. Ezt követően az alberti iskola tornatermében szeretetvendégséggel zárult a találkozó. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!