CEC: A német protestánsok külkapcsolatokért felelős püspöke prédikált a Budavárban – Interjú Martin Schindehüttével

CEC: A német protestánsok külkapcsolatokért felelős püspöke prédikált a Budavárban – Interjú Martin Schindehüttével

Share this content.

Budapest – 2013. július 7-én a budavári evangélikus gyülekezet is számos CEC-delegáltat látott vendégül. Közöttük volt Martin Schindehütte, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) külkapcsolatokért felelős püspöke is, akit előző nap az Európai Egyházak Konferenciájáról (CEC) kérdeztünk. Szöveg, riporter és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, angol fordítás: Szisz Anna, magyar hang: Tagai Péter

A budavári evangélikus templomban tartott istentiszteleten a budapesti német ajkú evangélikus gyülekezet tagjai is részt vettek Johannes Erlbruch lelkész vezetésével. A liturgiában Fabiny Tamás püspök és a helyi lelkész, Balicza Iván is segédkezett.

Martin Schindehütte Ézsaiás könyve 43. fejezetének első verseiről tartott prédikációjában hangsúlyozta, hogy bár sok ember érzi magát a társadalomból kitaszítottnak, mert nincsen munkája vagy már nincsen szükség a munkájára, Isten mégis felemeli az embert, bármilyen szituációban is él. Az Európai Egyházak Konferenciájának szerepét pedig abban érzi fontosnak, hogy közös egyházi hangot képviselhet egy olyan világban, ahol a szekularizáció egyre nagyobb teret hódít.

Mellette a veronai evangélikus gyülekezet lelkésze, Georg Karl Dieter Schuchmann és a Svéd Evangélikus Egyház ortodox kapcsolatokért felelős püspöke, Esbjörn Hagberg is köszöntötték a gyülekezet tagjait az úrvacsorával záruló istentiszteleten.

Az alábbiakban megtekinthetik Martin Schindehüttével készített interjúnkat:

Képek az istentiszteletről:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!