CEC-vezetők látogatást tettek a Közel-Keleten

CEC-vezetők látogatást tettek a Közel-Keleten

Share this content.

Forrás: eceurope.org
Bejrút – A Közel-keleti Egyházak Konferenciájának (Conference of European Churches – CEC) elnöke, Christopher Hill, alelnökei, Karin Burstrand és Emmanuel francia metropolita, valamint Heikki Huttunen főtitkár látogatást tettek a szervezet libanoni központjában.

A látogatás célja, hogy megerősítsék az európai és közel-keleti egyházak közötti kapcsolatot, amely a régiót sújtó fegyveres konfliktusok és az ezekkel összefüggő menekültválság miatt különösen is nagy szerepet kap. A CEC-delegációt több helyi egyházi vezető is fogadta, köztük X. János antiochiai görög pátriárka, Habib Badr, a libanoni protestáns egyház vezető lelkésze, és I. Aram ciliciai örmény katholikosz.

A CEC hamarosan kezdődő újvidéki nagygyűlésén II. Efrém antiochiai szír pátriárka személyében ismét egy közel-keleti vezető lesz az egyik főelőadó. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!