Célba értek az evangélikus ajándékok

Célba értek az evangélikus ajándékok

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Kaposvár – A kaposvári evangélikusok a Növekedés Alapítvánnyal karöltve több mint 50 gyermek számára készített játékokkal teli ajándékcsomagokat karácsony ünnepére. Játékgyűjtő akciójuk célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a közvetlen környezetünkben élő szegény, rászoruló családok helyzetére és segítésükre. Az önkéntesek csapata ezen a hétvégén teljesítik feladatukat, és juttatják el az ajándékokat az evangélikus kötődéssel rendelkező településekre: Ecsenybe, Polányba, Mernyére, Szentgáloskérre, Somodorra és Somogyszilbe.

December elején hirdette meg új Facebook oldalán adománygyűjtő akcióját a kaposvári evangélikusok közhasznú szervezete, a Növekedés Alapítvány. Az alapítvány már eddig is több segítő akcióval támogatta a rászorulókat, idén pedig még intenzívebb feladatra vállalkozott. A játékajándékozó felhívás kitalálóinak célja az volt, hogy olyan jó minőségű játékokat gyűjtsenek az evangélikusok és az akcióban résztvevők, amelyek örömöt tudnak szerezni a Kaposvár környékén élő gyermekeknek. Pongrácz Máté, az alapítvány elnöke elmondta, hogy egy emberként állt a kezdeményezés mellé a Növekedés Alapítvány új kuratóriuma, sőt, anyagi támogatást is felajánlottak a cél elérésének érdekében.

Az evangélikus templom mellett felállított adománypont már az első nap megtelt ajándékokkal, és a két hétig tartó gyűjtő időszak napjai hasonlóképpen teltek. A szervezők beszámolója alapján csodálatos volt átélni, hogy napról napra növekedett az ajándékok száma és nemcsak használt, hanem számtalan új játék, Barbie baba, Lego és kisautó felajánlás is érkezett.

A beérkezett játékok mennyiségére tekintve hamar rájöttek a gyűjtés megálmodói, hogy nemcsak annak a 15 családnak fognak tudni segíteni, akiknek eredetileg tervezték, hanem sokkal szélesebb körben lesz lehetőségük az ajándékozásra.

A szépen becsomagolt, képeslappal ellátott csomagok – melyeket kézzel készítették az önkéntesek – olyan családokhoz is eljutottak, ahol könnyen elképzelhető, hogy ez lehetett az egyetlen ajándékcsomag a fa alatt.

A közel 50 csomagon túl, amelyeket a Kaposvár környéki gyermekek kaptak, több mint 10 csomag a szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskola rászoruló tanulóinak is juthatott, valamint a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde is kapott játék ajándékokat.

A komplex segítő akciót a Növekedés Alapítvány és a Kaposvári Evangélikus Egyházközség folytatni kívánja és már most tervezik a böjti adománygyűjtő akció kereteit. Az alapítványról és az adománygyűjtésről bővebben olvashatnak a novekedesalapitvany.hu honlapon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!