Állami kitüntetésben részesült Győri Péter Benjámin esperes

Állami kitüntetésben részesült Győri Péter Benjámin esperes

Share this content.

Forrás: kormany.hu, MTI
Budapest – Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetéseket adott át 2015. március 13-án a Pesti Vigadóban. Balog Zoltán – kimagasló színvonalú munkája elismeréseként – Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át: Győri Péter Benjáminnak, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperesének, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség lelkészének.

Balog Zoltán az ünnepségen elmondta: 1848-1849 hőseit egyszerre tiszteljük bátorságukért és azért, mert a véres megtorlás után volt erejük az építkezéshez. Amikor harcolni kellett, harcoltak, amikor építeni kellett, építkeztek. Harcolni tudni nagy tudomány – tette hozzá a tárcavezető, majd kiemelte: ennél még nagyobb tudomány tudni azt, hogy mikor kell harcolni és mikor nem, illetve azért harcolni, hogy építhessünk.

„Magyarországnak az elmúlt években is ez jutott. Harcolni kellett azért, hogy építhessünk. Hogy megszabaduljunk a nyomasztó adósság terhétől, hiszen nem lehet szabad az az ország, amelyik mások pénzétől függ. Harcolni kellett, hogy visszanyerjük gazdasági erőnket. Harcolni, hogy a munkából élő emberek, családok megélhetése biztos legyen, és hogy minél több legyen a gyermek. És harcolni kellett, hogy a magyar iskolákban végre újra azt tanulja a következő nemzedék, amire büszkék lehetünk múltunkból, és közben 21. századi tudást kapjon” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

„Többet ér a harc akkor, ha együtt küzdünk és megtaláljuk a közös célt. A haza mi vagyunk a hétköznapokban és az ünnepi pillatokban is, akkor is, amikor elbizonytalanodunk, de akkor is, amikor a közösség vagy a kormány elismeri a tevékenységünket. Kitüntetése sokaknak lehet, de dicsőség csak annak jár, aki valóban méltó rá. A díj akkor teljesíti be önmagát, ha a környezetünkben élők visszaigazolják azt. A kitüntetések a nemzeti közösség számára viszonyítási pontokat határoznak meg” – emelte ki a tárcavezető.

Balog Zoltán – kimagasló színvonalú munkája elismeréseként – Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át: Győri Péter Benjáminnak, a Dél-Pest Megyei Evangélikus Egyházmegye esperesének, a Szolnoki Evangélikus Egyházközség lelkészének.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!