ÁRVÍZ: Június 23-án az árvízkárosultak javára gyűjti az offertóriumot a Magyarországi Evangélikus Egyház

ÁRVÍZ: Június 23-án az árvízkárosultak javára gyűjti az offertóriumot a Magyarországi Evangélikus Egyház

Share this content.

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház elnöksége azzal a kéréssel fordul a gyülekezetek tagjaihoz, hogy a 2013. június 23-án, vasárnap összegyűjtött offertóriumot az árvízkárosultak megsegítésére és az elhárítási munkálatok költségeinek enyhítésére ajánlják fel. A templomokban összegyűjtött összeget a Magyarországi Evangélikus Egyház a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül, az általuk végzett munkát támogatva juttatja el a rászorulókhoz – adta szerkesztőségünk tudtára Gáncs Péter elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő.

Azok, akik nem tudnak részt venni azon a vasárnapon az istentiszteleten, ám támogatni kívánják szükséget szenvedett embertársainkat, adományaikat az alábbi számlaszámra utalhatják át:

OTP Bank: 11707024-20347257-00000000

A közlemény rovatban kérjük feltüntetni: árvíz.

 

UPDATE:

Az elmúlt vasárnap a gyülekezetekben összegyűjtött offertóriumot az országos egyházhoz kell küldeni, ők továbbítják egyben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek. Előzetesen 3 millió forint előleget már megszavazott az országos presbitérium erre a célra - tájékoztatott Gáncs Péter elnök-püspök. Kérjük ezen információk figyelembevételét az adomány továbbításánál.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!