ÁRVÍZ: Segélyszervezet – A jelentős apadásig még szükség van a gátak védelmére

ÁRVÍZ: Segélyszervezet – A jelentős apadásig még szükség van a gátak védelmére

Share this content.

Dunabogdány – Összesen 1500 adag ételt oszt ki az Ökumenikus Segélyszervezet ma Dunabogdányban és környékén. A segélyszervezet napok óta több mint 100 önkéntessel építi, tartja a gátat Visegrád és Dunabogdány településeken illetve azok határában. Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: facebook.com/segelyszervezet

Az itt dolgozó több száz ember számára tegnap a Pencz Ökörsütő Kft 600 adag melegétel felajánlását osztották ki ebédre az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei és munkatársai. Vacsorára, már a karitatív szervezet finanszírozásával, újabb 400 adag került a védekezésben részt vevők „asztalára”. A Dunabogdány határában felállított mobil étkezőhelyen, illetve több településen, ma újabb 500, így összesen 1500 adag melegételt juttat a gátakon dolgozóknak 24 óra alatt a Segélyszervezet.

Az Ökumenikus Segélyszervezet fentiek mellett ma ásványvíz, csoki, tej, kávé, szúnyogirtó, naptej, recept nélküli fájdalomcsillapító, elsősegélycsomagok beszerzésével is támogatja a munkálatokban részt vevőket.

Hogyan lehet segíteni?

Az összefogáshoz a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással is lehet csatlakozni, csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet kérni, átutalással pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra, ’árvíz’ megjelöléssel lehet eljuttatni az adományokat! Az Ökumenikus Segélyszervezet az onkentes@segelyszervezet.hu címen fogadja köszönettel az önkéntesek jelentkezését.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!