Átadták az Év Talentuma Díjakat

Átadták az Év Talentuma Díjakat

Share this content.

A Nemzeti Tehetségprogram keretében megrendezésre került Tehetségparkban átadták az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított az Év Talentuma Díjakat. Forrás: elomagazin.hu

Az öttagú bírálóbizottság három kategóriában – tudomány, művészet és sport – értékelte a diákokat, akik közül idén egy vers- és mesemondó lány, egy elméleti fizikus aspiráns és egy fiatal teniszező nyerte el a rangos elismerést. A díjak külön érdekessége, hogy azokat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola végzős diákjai készítették.

A Tehetségparkba az utolsó tanítási napon kilátogató érdeklődők a legkülönbözőbb helyzetekben tehették próbára képességeiket. Volt többek között költő- és DJ-suli, fotószerkesztés, sakkszimultán, ókori táblajátékok, freestyle, matematikai szoftverbemutató, Pneumobil-kiállítás, illetve itt lehetett kipróbálni Magyarország első Tehetséggépét, amelyben mindenki megmérhette, miben és mennyire tehetséges.

A rendezvényen került sor a Nemzeti Tehetségprogramban részt vevő diákok között az Év Talentuma Díjának átadására is. A bírálóbizottság – amelynek tagjai dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke, dr. Kaposi József főigazgató (OFI), Trokán Nóra színművész, Benedek Tibor, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Horváth Gyula egyetemi adjunktus, a Masat-1 projektmenedzsere voltak – három kategóriában értékelte a jelölteket.

Végül a művészet kategóriában Kalányos Melinda, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tanulója, a tudomány kategóriában Szabó Attila, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium diákja, míg sport kategóriában Valkusz Máté, a budapesti Pogány Frigyes Szakközépiskola tanulója vehette át a díjat dr. Kaposi Józseftől. Az egyedi bronzszobrokat Farkas Flóra és Jenei Szilveszter, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola végzős diákjai készítették.

Az OFI főigazgatója a győzteseket köszöntve elmondta: a Nemzeti Tehetségprogram célja a tehetséges fiatalok és az őket segítő mesterek közös munkájának elősegítése, számukra a megfelelő feltételek biztosítása, valamint az ösztönzési lehetőségeik megteremtése. Az OFI mint a Nemzeti Tehetségprogram szakmai irányítását ellátó szervezet mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlen tehetség se vesszen el, mindenki kapja meg azt a támogatást, amelyre szüksége van.

Címkék: tehetség - díj - talentum -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!