Élelmiszer-adományt vittek Bátonyterenyére – Csákvári, székesfehérvári és bokodi evangélikusok gyűjtöttek

Élelmiszer-adományt vittek Bátonyterenyére – Csákvári, székesfehérvári és bokodi evangélikusok gyűjtöttek

Share this content.

Bátonyterenye – A csákvári, székesfehérvári és bokodi evangélikusok egy emberként mozdultak meg és gyűjtöttek adományokat a nehéz körülmények között élő bátonyterenyei evangélikus testvéreknek – tudta meg szerkesztőségünk Mészáros Tamástól, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület felügyelőjétől. Szöveg: evangelikus.hu, fotó: wmelone.com/nyavajas/bb/batonyterenye

A csákvári gyülekezet gondnoka, Bokor Béla részt vett az őszi révfülöpi presbiterképzésen. Ott megismerkedett sokak között a bátonyterenyei gyülekezet egyik aktív presbiterével, aki sokat mesélt az ottani nehéz körülményekről: úgy a gyülekezet, mint az ott élő emberek életében tapasztalható szegénységről. Karácsony közeledtével azonban jött a hír, hogy az idén a gyülekezet nem tud segítséget adni azoknak, akik rászorulnak, bár eddig minden évben kedveskedtek nekik valamilyen ajándékkal.

Erre a hírre Bokor Béla a gyülekezetben, illetve az egész településen gyűjtést indított, amelyhez később kapcsolódtak a székesfehérvári és bokodi evangélikusok is. Emellett a presbiterképzőn résztvettek levelezőlistáján is körbeküldte ezt a felhívást, amelynek eredményeként több helyről érkezett pénzadomány, illetve postai csomag Bátonyterenyére.

Csákváron egy adventi kórustalálkozóval kötötték egybe a gyűjtést, amelyre a körülbelül 300 fős hallgatóság tagjaiból szinte senki sem jött üres kézzel. Így 2012. december 21-én hajnalban Bokor Béla elindulhatott Bátonyterenyére a gyűjtés eredményével: körülbelül 700 kg tartós élelmiszerrel és összesen 100.000 Ft pénzadománnyal.

Ebből a bátonyterenyei gyülekezet lelkészének, Sulyok Annának és férjének, Klenóczky Sándornak a segítségével 35 családhoz, benne közel 100 gyermekhez jutott el közvetlenül a jókor jött segítség. Az ottani gyülekezet aktív presbitere Gyurcsó Norbert volt, aki ismerve a gyülekezet rászorulóit, segített a családokhoz eljuttatni az élelmiszereket, valamint a pénzadományból vásárolt fát, amellyel a téli szünetben egész nap tudnak fűteni ott, ahol egyébként hidegek lennének a kályhák.

„A csákvári gyülekezetben igyekszünk továbbgondolni és folytatni ezt a kapcsolatot, amelytől egészen más lett az idei karácsonyvárásunk, valamint adventünk” – tette hozzá Mészáros Tamás.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!