ÉLTETŐ ILLÚZIÓK – 
23. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

ÉLTETŐ ILLÚZIÓK – 
23. Megálló istentisztelet a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Budapest – A minket körülvevő illúziókkal foglalkozott a Megálló interaktív istentisztelet, melyet 2014. február 16-án szokás szerint a Deák téri evangélikus templomban tartott meg a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért. Vajon mennyi illúzió vesz minket körül? Jobb-e illúziók között élni? Mi történik, ha rájövünk, hogy a valósnak hitt dolgok nem azok? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel érkeztünk meg a Megállóra, melyen Mézes Zsolt prédikált. Szöveg: Karakai Hanna, fotó: Hanny Zsófia

„Istent nem látta soha senki, az Egyszülött Fiú nyilatkoztatta ki, aki az Atya ölén van.”

/Jn,1.18/

Mézes Zsolt igehirdetése egészen profán megközelítéssel indult. Arról beszélt, hogy testünk folyamatosan minden sejtjében változik, percenként, óránként, naponta. Egyedül az agysejtjeink nem változnak soha. Ebből mi magunk nem érzékelünk semmit, hiszen hogy is érezhetnénk, hogy csontjaink megújulnak, de ettől még nagyon is valós dolgok. Így van ez Istennel is. Ahogy az Ige is írja, soha nem látta Őt senki, mégis hisszük, hogy velünk van, és érezzük a jelenlétét.

Úgy, ahogy a nem látható dolgok nagyon is valósak, ez fordítva is igaz. Sokszor nem a valós, kézzel fogható és bizonyítható dolgok a fontosak. Erre világított rá a Mentactor drámacsoport játéka is, melyen egy angyal és két fiatal találkozásának lehettünk szemtanúi. Az angyal azt az egyszerű kérdést tette fel, hogy „Kik vagy Te?”. A feleletben pedig rögtön név, kor, foglalkozás hangoztak el. Tényleg ezek igazán fontosak? Tényleg ezek határoznak meg minket igazán? A valós személyiségünk nem fér rá a személyi igazolványra. Nem megfogható dolgok, hanem érzések és megfoghatatlan illúziók, amelyek nagyon is valósak. Ezekkel a tanulságokkal és érzésekkel énekeltünk a Hangszórock zenekarral, majd tértünk át a szokásos Megálló utáni szeretetvendégségbe.

A következő Megálló istentisztelet 2014. március 23-án lesz a Deák téri evangélikus templomban. Mottója: Akadályok nélkül, témája pedig a küszöb és lelki akadálymentesség lesz, igét hirdetni Kendeh K. Péter fog.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak.  E-mail címünk: koszi@koszi.net 

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com 

A KÖSZI által szervezett 23. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!