ÉN VAGY/OK TE? – 19. Megálló istentisztelet a Köszi szervezésében

ÉN VAGY/OK TE? – 19. Megálló istentisztelet a Köszi szervezésében

Share this content.

Budapest – 2013. október 22-én ismét a Deák téri evangélikus templomban tartotta a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért az interaktív istentiszteletét, a Megállót. Az alkalom az Én vagy/ok te? címet viselte. Lelkészként szolgált Kovács Viktor evangélikus lelkész, az istentisztelet hangulatát és Isten üzenetének tolmácsolását pedig a Mentactor drámacsoport és a Megálló zenekar segítette. Szöveg: Szabó Adrienn, fotó: Hanny Zsófia

Már maga a mottó is érdekesen hangozhat mindenki számára. Sokszor merül fel bennünk az a kérdés hogy jó helyen vagyunk-e? Hogy meg felelően végezzük-e a feladatainkat? Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolására adhatott lehetőséget az októberi Megálló.

A drámajelenetben egy hazaérkezőnek kellett végig mennie egy lakáson, melyben a különböző „lélekdarabkák” nem megfelelő helyen helyezkedtek el. Ez viszont egy idő után feltűnt neki.  Amiből egy hatalmas káosz lett. A lélekszilánkok egyre hangosabban kezdtek el beszélni, s ez által szépen lassan tudatosult a hazaérkezőben, hogy semmi sincs a helyén. A hatalmas káosz közepette egyszer csak megjelent Jézus s ennyit szólt: „Elég!” S hirtelen minden elcsendesedet és a helyére került. 

Számunkra is ismerős volt talán a helyzet hogy mi is vagyunk úgy, hogy olykor nem találjuk a helyünket, hogy nem a megfelelő úton haladunk. S mikor azt hisszük itt van a káosz akkor megjelenik Ő. Szépen, csendesen oda lép, majd annyit mond: „Elég!” S minden a helyére kerül. Megint. Újra és újra. Erre hívta fel a figyelmünket ez az istentisztelet.

A következő Megálló istentisztelet 2013. november 17-én lesz a Deák téri Evangélikus templomban. Mottója: Hol a határ?, témája pedig a teherbírás és tűréshatár lesz.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen vennének részt velünk együtt a következő Megálló szervezésében, esetleg szeretnének tagjai lenni a zenekarnak vagy a drámacsoportnak. E-mail címünk: koszi@koszi.net 

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 19. Megálló interaktív istentisztelet a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és a Pesti Evangélikus Egyház – Deák Téri Egyházközséggel együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!