Ökumenikus istentiszteletet tartottak Vásárosmiskén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Vásárosmiskén

Share this content.

Forrás: martinus.hu
Vásárosmiske – Kemenesalján évszázadok egymás mellett élnek a katolikus és evangélikus közösségek és az ökumenikus mozgalomnak köszönhetően immár az együttélés – ha alkalmanként is – együtt imádkozás eseményeiről is számot ad.

Így történt ez a 2015-ös ökumenikus imahéten, ahol az igehirdető ezúttal Harcsár Sándor evangélikus tiszteletes volt. Prédikációjában a samáriai asszony története alapján a párbeszéd fontosságáról szólt. Az egymással folytatott párbeszéd alapja az Istennel folytatott beszélgetésnek. Ahogy minket is megszólít Isten szava, úgy mi is kezdeményezünk beszélgetést embertársunkkal.

Ahogy megszólítja Jézus a samáriai asszonyt, pedig a kor társadalmi szokásai szerint nem szabadott volna, úgy mi is megtörve a társadalmi előítéleteket, szokásokat, – akár alkalmas akár nem – bátorodjunk fel, ha csak egy egy szó erejéig és keressük a beszélgetés, figyelmesség lehetőségeit. Továbbá ezt a beszélgetést, párbeszédet, vonatkoztatva a saját közösségeinkre úgy gondolhatunk egyházunkra, mint amely valóban keresi a közös és kívánatos utat.

Ezekkel a gondolatokkal kapcsolódtunk bele az ökumenikus imahét ez évi alkalmaiba és valóban igazabb testvéreknek érezhettük egymást. 

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!