Ökumenikus könyörgést tartottak a nemzet és a kereszténység egységéért Tihanyban

Ökumenikus könyörgést tartottak a nemzet és a kereszténység egységéért Tihanyban

Share this content.

Szöveg: Fabiny Tamás, fotó: facebook.com / Tihanyi Bencés Apátság
Tihany – Régi hagyomány, hogy szeptember második szombatján ökumenikus könyörgést tartanak a tihanyi apátság templomában a nemzet és a keresztyénség egységéért. Szeptember 13-án, szombaton Fabiny Tamás igehirdetését hallgatta meg a nagy számú gyülekezet.

Az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke Mt 9,36 alapján abból indult ki, hogy Jézus miként szánta meg a megfáradt és elgyötört embereket. Ezt követően - Pilinszky János egy gondolatára is építve - arról beszélt, hogy a hazát csak úgy lehet szeretni, ahogy arról az evangéliumok és a népdalok tanúskodnak: részvéttel. Hangsúlyozta továbbá, hogy mind a nemzetnek, mind a kereszténységnek össze kell fogni. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan eljön az idő, amikor különböző felekezetekhez tartozó keresztények közösen vehetnek úrvacsorát. (A prédikáció szövege cikkünkhöz mellékletéből letölthető.)

Az ökumenikus könyörgésen Korzenszky Richárd perjel vezetésével számos bencés szerzetes, valamint református és evangélikus lelkész vett részt.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!