Ökumenikus kihívások – Az Egyházak Világtanácsának főtitkára előadást tartott a MEÖT-ben

Ökumenikus kihívások – Az Egyházak Világtanácsának főtitkára előadást tartott a MEÖT-ben

Share this content.

Budapest – Dr. Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára 2013. április 9-én a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) székházába látogatott. Az alkalomra a tagegyházak vezetői is eljöttek és meghallgatták az Ökumenikus kihívások a következő évtizedben című előadását. A dr. Fischl Vilmosnak, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa főtitkárának meghívására hazánkban tartózkodó EVT főtitkár a tegnapi napon és a mai nap korábbi részében egyházi vezetőkkel és politikusokkal is tárgyalt. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Dr. Fischl Vilmos köszöntése után a MEÖT elnöke, Steinbach József református püspök rövid áhítatát hallgatták meg az egybegyűltek, majd zenei betétek után következett dr. Olav Fykse Tveit előadása, amelyet az evangelikus.hu stábja is rögzített és angol nyelven már elérhető itt:  https://youtu.be/ogKjcUZ1VK0 . (A későbbiekben magyar nyelven is publikáljuk!)

A főtitkári beszámoló után az egybegyűltek kérdéseket is intézhettek a genfi székhelyű szervezet vezetőjéhez. Az alkalmat állófogadás zárta, amely után az evangelikus.hu riporterének alkalma nyílt exkluzív interjút készíteni a főtitkárral, amelyet itt tekinthetnek meg: https://youtu.be/SOMGB2_LL1M .

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!