Ökumenikus Segélyszervezet: Az ismert sportolók Koko vezetésével népszerűsítették az adománykuponokat

Ökumenikus Segélyszervezet: Az ismert sportolók Koko vezetésével népszerűsítették az adománykuponokat

Share this content.

Rendhagyó sajtóesemény keretében indította el idén is a Tesco és az Ökumenikus Segélyszervezet azt a nagyszabású adománygyűjtő akciót, amely december 31-ig tart a Tesco összes magyarországi üzletében. A pénztáraknál kihelyezett 200 forintos kuponok megvásárlásával bárki csatlakozhat az Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség.” mottójú országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, és támogathatja a nélkülöző családokat segítő egész éves munkát. Idén a gyűjtés első két napján, november 26–27-én közel egymillió forint már össze is gyűlt. A kuponokat kizárólag a Tesco áruházak kasszájában lehet megvásárolni, egészen az év utolsó napjáig. Forrás: segelyszervezet

A Tesco egyik budapesti áruházában november 28-án szervezett figyelemfelhívó akción számos  olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportoló dedikálta vidám hangulatban a vevők által megvásárolt kuponokat, ami mellé az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtését szimbolizáló, maguk által is díszített mézeskalács szívet adtak ajándékba.

Kovács „Koko” István olimpiai, Európa- és világbajnok ökölvívó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete kvázi csapatkapitányként ismertette a sportolókkal a teendőket, majd élükre állva kezdte meg az akciót. Mint elmondta: jóleső érzés az egyéb akciók mellett évről évre részt venni az adománygyűjtésben, hiszen az összegyűlt pénzből nagyon sok rászorulón tud segíteni a segélyszervezet. A mostani kuponos akció pedig abból a szempontból is különleges, hogy alkalom nyílik másokat is a segítés örömében részesíteni, adományozásra buzdítani – tette hozzá a jószolgálati nagykövet. Katus Attila Európa- és világbajnok sportaerobikozó szerint a testi egészségre figyelés mellett fontos, hogy az emberek lelkivilága is harmóniában legyen. Az egészséges lelkivilág sok szempontból pedig az életkörülményeken is múlik, amelyek nem mindenki számára adatnak meg egyenlően. Ha adományunkkal egy csipetnyi szeretetet tudunk adni a rászorulóknak, akkor számunkra is boldogabban fog telni a karácsony.

A felhívóakcióhoz most London hősei is csatlakoznak, hogy a csúcsdöntés idén se maradjon el: az első évben több mint 7, tavaly pedig már 20 millió forint gyűlt össze a kuponos adománygyűjtés alkalmával. Név szerint Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Dombi Rudolf olimpiai és Európa-bajnok kajakozó, Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és Európa-bajnok cselgáncsozó, Szabó Gabriella olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó és Osváth Richárd bronzérmes paralimpikon vívó.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!