Önként és dalolva – 2. KÖSZI-est a Teológián

Önként és dalolva – 2. KÖSZI-est a Teológián

Share this content.

Budapest – 2013. február 13-án a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért ismét ellátogatott az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumába, hogy népszerűsítse az önkéntes ifjúsági munkát, és egyben megismertesse tevékenységét a teológushallgatókkal. Személyes beszámoló. Szöveg: Nemes Anikó

 

Önként és dalolva – egy este az önkéntesség jegyében címszóval látogattunk el a KÖSZI csapatával immáron második alkalommal az evangélikus teológushallgatókhoz, hogy felhívjuk a figyelmüket a szervezetünk által rendezett táborokra és egyéb állandó programjainkra egy hangulatos este keretében.

Az estét a teológushallgatókból összeverbuválódott kis zenekarral együttműködve vidám énekléssel kezdtük. Ezt Benkóczy Péter – a Kőbányai Evangélikus Egyházközség lelkésze és egyben a KÖSZI egyházi kapcsolattartója – áhítata követte, így lelkiekben is ráhangolódhattunk a programra. Mindezek után kezdetét vette maga a KÖSZI Egyesület bemutatkozása. Az eseményen a 76 tagú egyesületből több aktív tag is jelen volt, köztük Komáromi Benedek, Lőrincz Andi Luca és Nemes Anikó, az egyesület vezetését Pellionisz Petra elnökhelyettes és Kelényi Zsolt elnök képviselte.

Egy előadás keretében az alapító tagok beszámoltak a KÖSZI évszakonként megrendezésre kerülő táborairól, azaz a Téli berek, Életfonal és Napvető táborokról, valamint az őszi KÖSZI tábortalálkozóról. Főként ezek azok a fő programok, amelyekre szeretettel várjuk az érdeklődő önkénteseket a későbbiekben, kiemelten is a nyári Napvető táborokba, amelyeket a magas létszámra való tekintettel idén is két turnusban tartunk meg.

Továbbá az önkéntesek ismertették a KÖSZI állandó istentiszteletét, a minden hónap első vasárnapján a Deák téri evangélikus templomban megrendezésre kerülő Megálló istentiszteletet, amely egy interaktív drámaelemeket is tartalmazó, élő zenekaros istentisztelet. Prezentálták az egyéb alkalmaikat is, amelyeket az elmúlt években megvalósítottak, úgymint iskolai tematikus programok, diákcsendesnapok megszervezése a különböző evangélikus általános iskolákban és gimnáziumokban országszerte. Vázolták a megszervezett gyermek- és ifjúsági programokat és az egyesület megsegítésére rendezett Hangra, banda! jótékonysági fesztivált, amelyek mind-mind rengeteg előkészületet és áldozatos önkéntes munkát kívántak. Az aktív tagok – köztük többen alapítók – beszámoltak személyes élményeikről és motivációikról, hogy miért is jó egy ilyen összetartó közösséghez tartozni, amely komoly szolgálati felelősséget is jelent. Volt, aki gyerekkori táboros élményeiről mesélt, hogyan szeretné továbbadni saját pozitív élményeit, volt, aki a rengeteg szeretetről és elfogadásról számolt be, amit a gyerekektől és egy igazi keresztény szervezettől lehet kapni.

Az estét kötetlen beszélgetéssel, valamint palacsintázással és forraltborozással zárták, ahol a teológushallgatók bátran kérdezhettek a KÖSZI-tagoktól, hogy miért is éri meg egy ilyen szervezethez csatlakozni és részt venni a programok szervezésében, lebonyolításában. Reméljük, sokaknak felkeltettük az érdeklődését, és hamarosan új, lelkes tagokat köszönthetünk már lassan nem is olyan kis családdá vált szervezetünkben.

Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik érdeklődnek szervezetünk iránt.  E-mail címünk:  koszi@koszi.net.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról: 
Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001842182512

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A KÖSZI által szervezett 2. KÖSZI-est a Teológián a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal és az Evangélikus Hittudományi Egyetemmel együttműködésben valósult meg.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!