Önkéntesek szedték a szemetet Mezőberényben – Evangélikus diákok is csatlakoztak

Önkéntesek szedték a szemetet Mezőberényben – Evangélikus diákok is csatlakoztak

Share this content.

Mezőberény – Mintegy százötvenen-kétszázan vettek részt Mezőberényben azon a vasárnapi önkéntes akción, amelynek legfőbb célja az volt, hogy megtisztítsák a város főútjait az ott eldobott hulladéktól. Forrás: beol.hu, szöveg: P. G.

 

Mintegy százötvenen-kétszázan vettek részt Mezőberényben azon a vasárnapi önkéntes akción, amelynek legfőbb célja az volt, hogy megtisztítsák a város főútjait az ott eldobott hulladéktól – tájékoztatta a beol.hu-t a kezdeményezés egyik elindítója, Barna Márton önkormányzati képviselő.

Egy kisebb csapat már hosszabb ideje szívügyének tekinti a város rendben tartását, hozzájuk vasárnap csatlakoztak a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai és pedagógusai, sportolók, gyermekek és civilek, köztük a Mécses Egyesület tagjai.

„Nem számítottunk arra, hogy vasárnap délelőtt, s még mellé esős időben ennyien eljönnek, hogy segítsék az elképzelések megvalósítását — tette hozzá Barna Márton. Kiemelte, településük nem számít szennyezettnek, de amellett, hogy a megjelentek mintegy negyven zsák szemetet szedtek össze a város területén, a megmozdulással szerették volna felhívni a figyelmet a környezet védelmének és Mezőberény tisztán tartásának fontosságára.

Talán így olyanok is felfigyelnek az ügyre, akiket nem foglalkoztat élénken ez a téma” – fűzte hozzá Barna Márton. Mint megtudtuk, különböző fajta hulladékokkal találkoztak a több órás akció ideje alatt. A munka végén a város főterén zsíros kenyérrel és teával várták a résztvevőket.

Egy héttel ezelőtt egyébként a már említett kisebb csapat a vésztői út környékén végzett hasonló munkát. Akkor mintegy tizenöten „szálltak harcba” a szeméttel.

 
 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!