Összefognak Kálvin és Luther követői Mezőkovácsházán

Összefognak Kálvin és Luther követői Mezőkovácsházán

Share this content.

Mezőkovácskáza – Felkarolta az evangélikusokat a mezőkovácsházi református közösség. Ennek jegyében az ő gyülekezeti termükben tarthatják istentiszteleteiket. Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.

A mezőkovácsházi evangélikus közösséget éveken át Lászlóné Házi Magdolna pusztaföldvári lelkész fogta össze. Havonta egy alkalommal evangélikus istentiszteletet tartott a lelkésznő egy helyi ingatlanban. Később Molnár Virág református lelkésznő sietett a közösség segítségére – tudta meg a beol.hu Lászlóné Házi Magdolnától.

Kollégám látókörébe került néhány evangélikus, sőt, azt is felajánlotta, hogy az ő gyülekezeti termükben tarthatunk evangélikus istentiszteletet. Az a tervünk, hogy ezekben a hetekben levélben megkeressük azt a néhány embert, és húsvétkor szeretnénk megtartani az első evangélikus istentiszteletet Mezőkovácsházán. A református egyház minden év március 15-én tart ünnepi istentiszteletet a helyi református templomban” – mondta az evangélikus lelkész. Molnár Virág idén Lászlóné Házi Magdolnát hívta meg prédikálni az ünnepi alkalomra.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!