Összehoz az ősz – 2. Mátraszentimrei csapatépítés a KÖSZI szervezésében

Összehoz az ősz – 2. Mátraszentimrei csapatépítés a KÖSZI szervezésében

Share this content.

Mátraszentimre – Az önkéntes munkát végzőknek különösen is szüksége van olyan alkalmakra, amikor mások helyett egymásra, és magukra is figyelhetnek. Ezt felismerve jutottak el a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért tagjai 2013. október 25-27. között két-három nyugodt napra a Mátrába egy csapatépítő hétvégére. Szöveg: Schneller Domonkos, fotó: Halász Endre, Hanny Zsófia és Schneller Domonkos

Mátraszentimrén szinte tapintható az a gondosság és igényesség, amellyel Roszík Gábor lelkész, és felesége Ágnes megálmodta, majd pedig megformálta az elmúlt évek során a Tessedik Sámuel Alapítvány vendégházát, ahol a fiatalok immár nem először tölthettek el közösen néhány nyugodt napot. 

A csapatépítésen részt vett Szántó Enikő evangélikus egyetemi lelkész, mentálhigiénés szakember is, aki esti áhítattal, személyes beszélgetésre szánt idővel, valamint a szinte nyáriasan napsütötte erdőben megtartott vasárnapi istentisztelettel segítette a részt vevők feltöltődését. Mint az várható volt, a gyerek- és ifjúsági táborok sokszínűségén edzett fiatalok számára nem jelentett túlzott kihívást a lelkész két kisgyermekének alkalomszerű szórakoztatása sem, így e két nap során a generációk közti párbeszéd megélésére is lehetőség nyílt.

A hétvégén jelen volt még Pellionisz Petra pszichológus is, aki több éves tapasztalattal rendelkezik a csapatépítésben, izgalmas és közösségformáló csapatépítő játékok levezénylésében. Mindezeken túl az önkénteseknek lehetőségük nyílt a 2 és fél nap alatt megbeszélni a KÖSZI következő évre szóló terveit, hogy 2014-ben még több gyerekeknek és fiataloknak szóló tartalmas programot szervezhessenek.

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az éppen aktuális általunk szervezett programokról is.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!