Ünnepre készülve! – Kaposváron is

Ünnepre készülve! – Kaposváron is

Share this content.

Kaposvár – Családok milliói gyújtották meg 2013. december elsején az első gyertyát az adventi koszorún. Így történt ez Kaposváron is! De annyira ne szaladjunk előre, hiszen előtte még megannyi örömteli esemény történt a kaposvári evangélikus gyülekezetünkben – adta szerkesztőségünk tudtára Pongráczné Győri Boglárka lelkész. Szöveg: Pongráczné Győri Boglárka

Már hetek óta lázasan készülődtek a hittanos gyermekek az adventre! Készítettek papírból adventi koszorút, amit kitehetnek az asztalukra. Sok-sok beszélgetés szólt arról, ha az első gyertya meggyullad, már csak 3 gyertya választ el karácsony ünnepétől. 

November 30-án, az egyházi esztendő utolsó napján gyermekekkel és szüleikkel telt meg az evangélikusok nemrég felújított gyülekezeti háza. Az immár hagyományos adventi koszorúkészítésre került sor. A tavalyihoz képest még többen, még több csodálatosabbnál csodálatosabb koszorút készítettek! Jó volt látni, hogy egyre többen érzik fontosnak, hogy az asztalra kerülő koszorún az ő kezük munkája látszódjon. Gyerekek szaladgáltak, kerestek minél több szép kiegészítőt; szülők ragasztottak, gyertyát tűztek; a háttérben a Keresztmetszet zenekar CD-je szólt és aki esetleg megpihent egy kis forró teát vagy forralt bort ihatott! Egy szóval egy kis karácsonyi hangulat alakult ki november utolsó hétvégéjén! A műveket látva megállapítható, most is szép alkotások kerülnek az otthonokba! 

A szombat délután azonban itt még nem ért véget. Este 18 órától jótékonysági hangversenyre került sor az evangélikus templomban, amit a gyülekezetünkben indított cipősdoboz akció koronázott meg. A tavalyihoz hasonlóan a Mélyben és Reményben Alapítvány családjait segítik a kis csomagok. A több mint 60, ajándékkal megtöltött doboz olyan kaposvári és környéki családokhoz kerül, ahol valóban nem kerülhetne más ajándék a fa alá. 

Mohay Gábor köszöntő szavai után a Kaposvári Evangélikus Gyülekezet Kórusa lépett fel. Ezt követően az alapítvány elnöke Mohayné Ibolya ismertette az alapítvány munkásságát. Az ünnepi alkalom további részében a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia növendékei adtak koncertet. Műsorukban Haydn, Mozart művei csendültek fel. A koncert zárásaként a támogatott gyermekek adtak elő bábjátékot! Megható volt látni, hogy a kis gyermekek izgalmuk ellenére, hibátlanul jelenítették meg Jézus Krisztus születését.

Végül a hétvégét lezárva, valamint az egyházi esztendőt megnyitva a vasárnapi istentiszteleten Lóki Zsombor első osztályos hittanos és családja gyújtotta meg a templomi koszorú első gyertyáját. Most már ezt is hagyományosnak lehet nevezni, hisz évek óta hittanosok gyújtják meg családjukkal hétről hétre a gyertyákat. 

Ám eseményekben továbbra sem lesz hiány ebben az évben sem! 

December 8-án vasárnap 17 órától újabb adventi hangversenyre kerül sor, ahol többek között fellép a pécsi és a bonyhádi evangélikus kórus is, majd december 15-én vasárnap 10 órától a gyülekezet ünnepi istentisztelet keretében mond köszönetet a teljesen felújított evangélikus gyülekezeti házért! Ezen az alkalmon Szemerei János püspök fog szolgálni!

Advent tehát elkezdődött Kaposváron is! Áldott készülődést mindenkinek! 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!