Ősök Fesztivál: „Oldd le a te saruidat, mert a hely, amelyen állasz, szent föld”

Ősök Fesztivál: „Oldd le a te saruidat, mert a hely, amelyen állasz, szent föld”

Share this content.

Forrás: pegy.hu
Budapest – 2015-ben újból ŐSÖK (Jubál '91) FESZTIVÁL néven dicsőítő hétvége lesz a Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközségben.

Az Ősök ökumenikus fesztivált 1986-ban rendeztük meg először Ősagárdon a templomkertben. Abban az időben még rendszerellenes volt az ifjúsági munka is a gyülekezetekben, de ennek ellenére a 325 lakosú település lélekszáma megduplázódott minden évben az Ősök fesztivál ideje alatt. A templomkertben sátoroztak százával a fiatalok, és együtt dicsérték Isten nevét. Az Ősök fogalommá vált, és minden évben egyre többen látogattak az apró falu evangélikus templomához.

1991-től az ősök fesztivál új helyszínre került és Gödöllőn a művelődési házban rendeztük meg évről-évre. A Jubál fesztivál ettől kezdve könnyűzenei találkozóként funkcionált, így az ország minden részéről érkeztek keresztyén zenekarok. A fő cél az volt, hogy egymás szolgálata által épüljenek a zenekarok, és zenei képzettségtől függetlenül, mindenki kifejezhesse a dalain keresztül hitét.

Az utolsó Jubál fesztivált 2006-ban rendeztük meg, ezután a pesterzsébeti gyülekezetben havi rendszerességgel IFICAFE néven kávéházi koncertek voltak.

Isten lehetőséget adott, hogy a Hermons* zenekar alakulásának 50. évfordulóján újból nekivágjunk ennek a szolgálatnak. Szeretnénk visszatérni gyökerekhez, és ősi hitünket megvallva 2015 nyarának végén útjára indítjuk ismét az Ősök fesztivált. Az Ősök öt napos evangélizációval kezdődik és a hétvégén pedig dicsőítő alkalmak, koncertek, kreatív workshop, és szemináriumok lesznek gyülekezetünkben. Kérünk, hogy TE is imádkozz ezért a szolgálatért, és ébredésért.

Ha úgy gondolod, hogy részt tudnál venni szolgálatunkban, és segítenéd munkákat, kérlek, írj email a pegy.hu|kukac|pegy.hu email címre!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!