„Itt állok, másként nem tehetek…” – Egyházmegyei ifjúsági napot tartottak Csornán

„Itt állok, másként nem tehetek…” – Egyházmegyei ifjúsági napot tartottak Csornán

Share this content.

Szöveg és fotó: Mesterházy Balázs
Csorna – „Itt állok, másként nem tehetek…” címmel egyházmegyei ifjúsági napot tartottak 2014. november 22-én Csornán, az Arany János Iskolában, hogy a tavalyi soproni Eötvös Gimnáziumban rendezett sikeres őszi alkotónap után újra találkozzanak az egyházmegye fiataljai.

„Az idén egy kicsit kevesebben és jóval fiatalabbak hallották meg a hívást, mint az elmúlt évben, de azt gondolom, hogy az a 45 ember, aki eljött, talált hazavihető üzenetet a napban - írta Mesterházy Balázs szervező a honlapunknak küldött beszámolójában. - Körbejártuk Luther Mártonnak a worms-i birodalmi gyűlésen elhíresült mondatát: Itt állok, másként nem tehetek…

A nap témájának teológiai formában való kifejtésére, nyitó áhítat formájában Tubán József, házigazda lelkész vállalkozott. A fiatalok énekeltek egy nagyot, hallgattak tartalmas áhítatot, majd csoportokat alkottak, és közös dolgokat kerestek egymással megismerkedve. 

Ezután a téma művészi formában való kifejtése a dESZKa és KOMISZ Társulat feladata volt, akiknek vezetője, Betuker Botond köszöntötte a fiatalokat azzal a dallal, hogy „az legyél, akinek látszol, s annak látszódj, aki vagy…”. Majd társaival együtt még elgondolkoztató történetekkel, versekkel és énekekkel vitték közelebb a résztvevőket a témához.

A nap során elhangzó információkat is kellett használni a Mesterházy Balázs által vezetett, a nap témáját játékos formában megörökítő vetélkedőben, ahol 5 témakörben (MA, Biblia, Egyház, Magyarországi Evangélikus Egyház, Reformáció) mérték össze tudásukat a fiatalok.

A finom ebéd után az úti áldásnál pedig mindenki megláthatta Gabnai Sándor esperes zokniját (!) a nap mottójának feliratával.

„Köszönjük szépen a zenészeknek, helyiek, fellépőknek, gyermekeket hozó kollégáknak a segítséget, reméljük, hogy következő alkalommal is megélhetjük a keresztyén közösség erejét” - zárta beszámolóját Mesterházy Balázs.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!