„Keressük a legszebbet, merjük a legnagyobbat” – 212. évfolyamát nyitotta a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

„Keressük a legszebbet, merjük a legnagyobbat” – 212. évfolyamát nyitotta a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium

Share this content.

Szöveg és fotó: Kiss Tamás, fotó: Bankó Pál
Szarvas – Ahogy honlapunkon már beszámoltunk róla, minden igényt kielégítő modern környezetben kezdhetik a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium tanulói és tanárai az új tanévet. – Frissítve képekkel!

A 212 éve alapított evangélikus gimnázium két éve került vissza egyházunk fenntartásába, azóta kívül belül teljesen megújult az iskola épülete. Az ünnepélyes tanévnyitó istentiszteleten igehirdetéssel szolgált a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke, Gáncs Péter. A tanévnyitó ünnepre a püspököt elkísérte az egyházkerület felügyelője, Radosné Lengyel Anna és Varga Márta, egyházunk Nevelési- és Oktatási Osztályának vezetője is.

A tanévnyitó alkalmon a gyülekezetet és a közel háromszáz lelket számláló diáksereget köszöntötte Babák Mihály polgármester és az iskola igazgatója, Kitajkáné Szántai Mária is. A komoly templomi rész után felszabadultabb hangulatban vonultak át az ünneplők az iskola bejáratához, ahol először a haranglábat, utána az iskolát áldotta meg a püspök, majd a nemzetszín szalag átvágásával hivatalosan is átadták a modern oktatási intézményt a diákoknak és tanáraiknak.

Kiss Tamás képei:

Bankó Pál képei:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!