„Királyod érkezik hozzád!” – Adventi nyugdíjas lelkész találkozóra gyülekeztek a Rózsák terén

„Királyod érkezik hozzád!” – Adventi nyugdíjas lelkész találkozóra gyülekeztek a Rózsák terén

Share this content.

Budapest – Immár hagyomány, hogy a Rózsák téri Evangélikus Diákothon ad otthont az adventi nyugdíjas lelkésztalálkozónak. Nem volt ez másképp 2012. december 7-én, amikor is Gáncs Péter püspök áhítata vezette be a találkozó színes programját. Az evangelikus.hu is ott járt. Szöveg és fotó: Kiss Tamás

A püspök az adventi koszorúra utalva hangsúlyozta annak a szimbolikáját, hogy a különböző időpontokban fellobbanó gyertyák egyforma erősen világítanak és mindnek egyforma fontos helye van a koszorú alkotta körben.

Az áhítatot Fabiny Tamás gondolatai követték, aki a déli és az északi egyházkerület közös alkalmán felolvasott az északi kerület ajándékául szánt könyvből, Kamarás István Ádvent angyalok című napokban megjelent művéből.

Az alkalom hagyományos színfoltjaként a Bartók Béla zeneművészeti konzervatórium diákjai a Rózsák téri kollégium lakóiként zenés műsorral köszöntötték az egybegyűlteket.

 

A diákok műsorát két előadás követte a Nők éve kapcsán: Sárkány Tiborné nyugdíjasként, Hulej Enikő pedig aktív szolgálatban működve osztották meg gondolataikat „Lelkésznők a szolgálatban” címmel. 

Az adventi alkalmon Missura Tibor emlékezett az előre ment testvérekre.

Az idei nyugdíjas lelkésztalálkozót Vető István pesti esperes-helyettes gondolatait követően közös ebéd zárta.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!