„Tetőtől-talpig”, „Egyedül nem megy” – Hittantáborok Mendén

„Tetőtől-talpig”, „Egyedül nem megy” – Hittantáborok Mendén

Share this content.

Szöveg: Polczer Csabáné
Mende – A piciny mendei gyülekezet már 15. éve szervez napközi jellegű hittantábort – de még sosem adták ezt hírül –, kitartásuk és hűségük jeléül most az evangélikus.hu oldalon másokat is szerettek volna tájékoztatni erről. Személyes beszámoló a táborvezető tollából.
E két fura cím két tábor címét viselte 2014. július elején. A mendei evangélikus parókia kertje, gyülekezeti terme és temploma újra hangos lett, hiszen az óvodás- és az iskoláskorú gyerekek számára napközis jellegű hittantáborokat szerveztünk. 

Az első héten 16 óvodás korú gyermekkel foglalkoztunk. A játékos bibliai foglalkozásokon testrészeink (láb, kéz, ajkak, szív, térd) segítségével próbáltuk megérteni, hogy minden tagunkat Isten szolgálatába tudjuk állítani: Isten segíteni fog, hogy LÁBAINKKAL a helyes utat válasszuk, két KEZÜNKKEL szeretetünket fejezzük ki mások felé, BESZÉDÜNK legyen kedves és tiszta az emberek előtt, SZÍVÜNKET Isten Lelke töltse meg, TÉRDÜNK pedig emlékeztessen a mindennapi beszélgetésre Istennel.

A második héten 28 iskoláskorú gyermekkel a kapcsolatok gondjait boncolgattuk. A gyerekek vallomása szerint gondok vannak a mai kapcsolatokkal: időhiányra, elfoglaltságra, a szeretet kihűlésére panaszkodtak. A modern problémákra 2-3000 éves bibliai történetekkel válaszoltunk, és így próbáltuk a harmóniát helyreállítani a TESTVÉRI-, a SZÜLŐI-, a BARÁTI-, az ELLENSÉGES és az ISTENNEL való kapcsolatunkban. A tábor címe is jól szemlélteti, hogy helyesen megélni kapcsolatainkat egyedül nem tudjuk, szükségünk van egy harmadik személyre, Istenre. Mi magunk is sokat tanultunk azon a héten egymásról és egymástól!

A táborban idén sem maradtak el a kézműves foglalkozások, az udvari közös játékok, sorversenyek, akadályversenyek, vízi csata, fiú-lány vetélkedő, esti bábozások. A táborok zárónapjain, a „Szülők estéjén” örömmel mutattuk be a héten tanultakat.

Köszönjük gyülekezetünk és a szülők természetbeni adakozását és segítőkészségét, az aktív hitoktatói csoport szolgálatát, – és most ismét a táborok címére utalok – hiszen csakis úgy tudtunk „tetőtől talpig”, minden testrészünkkel szolgálni a gyerekek között, hogy tudtuk „egyedül nem megy”, csakis testvéri összefogással és Isten gazdag áldásával!

Címkék: tábor - hittan - Mende -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!