4. KÖSZI Karácsony – Feltöltődés az önkénteseknek

4. KÖSZI Karácsony – Feltöltődés az önkénteseknek

Share this content.

Budapest – 2013. december 14-én közös karácsonyozást szervezett önkénteseinek a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért, hogy az ünnepek előtt együtt hangolódhassanak rá karácsony szellemére egy kötetlen esti összejövetel keretében. Személyes beszámoló. Szöveg: Nemes Anikó, kép: Hanny Zsófia

Az immáron hagyománnyá vált KÖSZI Karácsonyt 2013-ban negyedszerre rendeztük meg a Deák téri klubhelyiségben. A közel 20 fős társaság meghitt előkarácsonyi hangulatot varázsolt, hogy közösen is megünnepelhessük a Megváltó eljövetelét. 

Az este hangulatának megalapozására adventi énekeket énekeltünk, majd Szántó Enikő evangélikus lelkész tartott áhítatot, amelyben a karácsony igazi tartalmáról és Isten feltétlen szeretetről beszélt. Mindezek után kötetlen beszélgetés, a következő évi programok és táborokról való izgalmas tervezgetés következett. 

Természetesen idén sem maradhatott el a finom közös vacsora, melyet batyus bál formájában bonyolítottunk le, ahol annyi finomság gyűlt össze, hogy még haza is lehetett belőle vinni. Az estét – akár csak egy gyerektáborban – közös játékkal zártuk. Sorra került a megmozgatós „harcipuszi”, a „csukott szemmel számolós” játék, valamint egy láthatatlan ajándékot is hazavihettünk a fantasztikus „jelképes ajándék” játékkal, amely mindenki szívét megmelengette és feltöltötte az év végére. Több KÖSZI-tag is vidéken lakik, így külön öröm volt őket az ünnepek előtt látni, és összehozni a mi kis családunkat. Köszönet Pellionisz Petrának a tartalmas és szórakoztató játékokért, illetve Makai-Kis Ábelnek, hogy előkészítette, megszervezte az egész estét.

A téli szünetben a KÖSZI önkéntesei kipihenték magukat, és már teljes erőbedobással készülnek a január 17-én tartandó 22. Megálló istentiszteletre, illetve a január 23-26. között tartandó, 10-16 éveseknek szervezett 5. Téli berek táborra. Minderről és sok más programról tájékozódhattok honlapunkon, mely a www.koszi.net oldalon érhető el.

Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról:

Jelöld ismerősnek a KÖSZI-t a Facebookon: 

https://www.facebook.com/keresztenyonkentesek 

Iratkozz fel a KÖSZI Hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com

A 4. KÖSZI Karácsony a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködésben valósult meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!