5000 családhoz juttatja el az Ökumenikus Segélyszervezet a Földművelésügyi Minisztérium által vásárolt magyar almaszállítmányt

5000 családhoz juttatja el az Ökumenikus Segélyszervezet a Földművelésügyi Minisztérium által vásárolt magyar almaszállítmányt

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – A Földművelésügyi Minisztérium felajánlásának köszönhetően 28 tonna gyümölcs kerül Budapest és Debrecen környéki rászoruló családokhoz, idősekhez, gyermekekhez a következő hetekben. Az adomány szétosztásában az Ökumenikus Segélyszervezet központjai és azok partnerszervezetei vesznek részt.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ma délelőtt Budapest-Soroksáron adta át Lehel Lászlónak, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatójának az adományt, melyből a soroksári családsegítő szolgálat által támogatottjaihoz kerülő 2 tonna kiosztása a mai napon meg is kezdődött.

A miniszter az átadás alkalmával arra buzdított mindenkit, hogy a Minisztérium példáját követve minél többen ajándékozzanak magyar almát rászorulóknak, mert így nem csak nehéz körülmények között élő embertársaikat támogathatják egészséges gyümölcscsel, hanem a bajba került almatermelő családoknak is segítenek.

Lehel László ismertette: a 28 tonna almát 5 kilogrammos csomagokban egyrészt a saját központjakon keresztül, másrészt pedig nagycsaládosokat, időseket és gyermekeket segítő civil és egyházi partnerszervezeteik közreműködésével juttatják el összesen mintegy 5000 családhoz a következő két hétben.

A földművelésügyi miniszter és az elnök-igazgató mellett a segélyakcióba bekapcsolódott a Segélyszervezet ismert önkéntese Katus Attila is. A népszerű életmódszakértő, a napi rendszerességű almafogyasztás előnyeire hívta fel a figyelmet és részt vett az első csomagok átadásában is.   

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!