Adventi ünnepség és sokadalom Kolozsváron – Fotóriport!

Adventi ünnepség és sokadalom Kolozsváron – Fotóriport!

Share this content.

Forrás: evangelikus.net
Kolozsvár – A Kolozsvári Evangélikus-Lutheránus Egyházközség udvarán minden együtt volt a délelőtti istentisztelet után, ami egy adventi vásár „kelléke”, velejárója: kézzel készített karácsonyfadíszek csuhéból, agyagból, gyöngyből, nemezből, papírból, fonalból, továbbá adventi koszorúk egyedi diszítéssel, üdvözlőlapok, gyertytartók, méhviaszból formázott gyertyadíszek, ajándéktasakok, gyönyörű kiadású könyvek, meg változatos színes-ízes aprósütemények, kekszek.

Élelmes kisdiákok kosárral a kezükben elvegyültek a bámészkodó, beszélgető, nézelődő, vásárló tömegben, és így kínálták a „házikekszet”, különféle csecsebecséket. Érkeztek vendégek Brassóból, Csíkszeredából, a Brassó megyei Pürkerecről meg illatos mézet – vegyeset, hársfavirág- és akácvirágmézet – kínáltak. Eljöttek a Báthory-líceum speciális osztályának diákjai közül is néhányan, saját készítésű, nagyon változatos és szépen kidolgozott, ízléses munkáikkal, mint mondták, már hetek óta készültek az adventi vásárra.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: advent - sokadalom - Kolozsvár - Erdély -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!