Adventi családi délutánt tartottak Pencen

Adventi családi délutánt tartottak Pencen

Share this content.

Penc – Advent első vasárnapját megelőzően elkezdtük a készülődést a karácsonyra a penci gyülekezetben, egy jó hangulatú, vidám családi délután keretében – írták a cso-eros-var.blogspot.hu című blogon. Forrás: cso-eros-var.blogspot.hu

Vetélkedők, csapatversenyek és egy furfangos betlehemi történet segítette a ráhangolódást. Majd a feladatoktól elfáradt kicsik és nagyok némi uzsonnázás után nagy erőkkel vetették bele magukat a kézműves foglalkozásokba, ahol gyönyörű karácsonyfa- és asztaldíszeket, képeslapokat készítettek. Az imatermet fenyő és gyantaillat lengte be, volt olyan család, aki a megkezdett készülődést otthon mézeskalács sütéssel folytatta. Sok-sok munka, teendő, készülődés, várakozás veszi kezdetét, vagy folytatódik a holnapi napon. Nehéz lenne ezt letagadnunk. De ha lesz időnk, energiánk, néhány percre is csupán, de eszünkbe, szívünkbe juttatni ennek a mégiscsak csodálatos négy hétnek az igazi üzenetét, akkor talán együtt- családi és gyülekezeti körben- boldogan ülhetjük majd körül a szentesti asztalt, a karácsonyfát. S talán meghalljuk majd a bátorító hangot:

„Ne féljetek! Íme, nagy örömet adok tudtul nektek és az lesz majd az egész népnek. Ma megszületett a Megváltó nektek, Krisztus, az Úr, Dávid városában.” (Lk 2, 10-11)

 

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Penc - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!