Adventi jótékonysági estet tartottak a kecskeméti evangélikus templomban

Adventi jótékonysági estet tartottak a kecskeméti evangélikus templomban

Share this content.

Kecskemét – A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében szombaton (2012. 12. 08.) a hallássérültek megsegítésére tartottak jótékonysági estet a kecskeméti evangélikus templomban. Forrás: delmagyar.hu

A programban az advent, a közelgő karácsony hangulatát idéző produkciók szerepeltek.
Házigazdaként Kis János evangélikus lelkész köszöntötte a közönséget, hangsúlyozva, hogy nagy dolog, ha életünknek vannak olyan részei, amelyek meghatározzák ünnepeinket.
„Advent a készülés ideje. Vannak, akik azt mondják, boldog ember az, aki nem akar várakozni. Szkeptikus a megállapítás, de ők azt állítják, így soha nem lehet csalódni. Mi várunk, mert valaki érkezik, valaki helyet kér az életünkben, a szívünkben. Nagyon fontos, hogy készülődésünkben ne csak a látható dolgokra, hanem a belső finomságokra, harmóniákra is gondoljunk. Akik erre a jótékonysági estre készültek, lelküknek ezt a rezdülését akarják megmutatni és átadni. A zene csodálatos eszköz, és az emberi hang ennek a legszebb kifejezője. Kívánom minden jelen levő adventvárónak, Jézus érkezésében bízónak, hogy legyen ma este részük ebben a csodában. Éljék át Isten házában azt, hogy ő utat készít az ember számára, és így tesz mindannyiunkat útkészítőkké. Fogadják szeretettel ezen a mai estén azokat, akik erről a hitükről tesznek bizonyságot az ének, a zene szaván keresztül” – mondta Kis János.
Iványosi-Szabó Marianna, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társelnöke Wass Albert szavaival kezdte köszöntőjét: „Nincs jó világ, és nincs rossz világ, csak egyetlen világ van, mely sok kis jóból és sok kis rosszból tevődik össze, s aszerint billen, ahogy a súly húzza. Semmiféle politikai mozgalom nem képes jóra változtatni az emberi világot, csupán az egyes emberek cselekedetei.”
„Köszöntöm azokat a kecskeméti pedagógus kollégákat, egyesületi tagokat, támogatókat, akiknek munkája és összefogása lehetővé tette, hogy ma este összegyűljünk egy értékközpontú jótékonysági rendezvényre, melynek célja a hallássérültek megsegítése és a helyi értékek bemutatása” – mondta Iványosi-Szabó Marianna.
Az esten fellépett az Arany János Iskola kórusa Kissné Szabó Klára vezényletével. Tóth Orsolya népdalokat énekelt, a Hírös Néptánctanoda növendékei szatmárcsekei bábos betlehemest mutattak be. Dóbiásné Molnár Hedvig verset mondott, Dorogi Zsuzsa énekelt és zongorán játszott, a Simon Fiai harsonakvartett karácsonyi dalokat adott elő. A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karának hallgatóival kibővített Nemesszeghy Márta Vegyeskart Smuta Attila vezényelte, zongorán közreműködött Oroszné Tornyai Lilla.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!