Aláírásgyűjtés a magzati élet védelméért

Aláírásgyűjtés a magzati élet védelméért

Share this content.

Széles Sándor Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott meghívására a történelmi egyházak részéről dr. Pápai Lajos győri megyés püspök, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke és Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke is részt vett 2013. március 5-én Győrben a magzati élet védelmét támogató nyilatkozat ünnepélyes aláírásán. A kezdeményezés mellett Bellai Eszter magánénekes, a Győri Nemzeti Színház Örökös Tagja is elkötelezte magát.

Az Egy közülünk európai polgári kezdeményezés keretében indult aláírásgyűjtés célja az, hogy az Európai Unió országaiban megtiltsák azoknak a tevékenységeknek, kísérleteknek a támogatását, amelyek emberi embriók megsemmisítésére irányulnak. A támogató nyilatkozatok gyűjtésére szolgáló űrlapot bármely, az európai parlamenti választásokon választójoggal rendelkező uniós polgár aláírhatja. 

A nyilatkozat megtalálható és aláírható elektronikusan is az Egy közülünk kezdeményezés honlapján:

https://www.oneofus.eu/hu/

Az aláírásokat az online felületen 2013. március 31-ig várják.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!