Áldások – Áhítatok a 2016-os Szélrózsa-találkozón – VIDEÓK!

Áldások – Áhítatok a 2016-os Szélrózsa-találkozón – VIDEÓK!

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Mátrafüred-Sástó – A 2016-os Szélrózsa-találkozó reggeli és esti áhítatain az evangélikus gimnáziumok küldöttségei és iskolalelkészei szolgáltak. Voltak határon innen és túlról is. Hegyeket másztunk meg, azok csúcsán vagy épp tövében húzódtunk meg és elmélkedtünk.

A nyitó istentiszteleten az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnázium és Kollégium diákjai szolgáltak, igét hirdetett Novotny Dániel lelkész.

 

Baal hegye - átok helyett áldás címmel a Miskolci Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola diákjait Gerlai Pál lelkész vezette csütörtök reggel.

 

Ararát hegy - Az özönvíz végi áldás - az új kezdet címmel csütörtök este a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház közössége Noé történetét dolgozta fel, Korodi Levente lelkész segítségével.

 

A negyedik áldáson, péntek reggel Morija-hegyére látogattunk, ahol áldásban volt részünk a gyilkos áldozat helyett. Közreműködtek a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium diákjai, Csepregi András lelkész vezetésével.

 

Sínai-hegy - áldás a törvény útján volt a címe a péntek esti áhítatnak, amelyet a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Szakközépiskola diákjai tartottak. Igét hirdetett Hegedűs Attila lelkész.

 

A megdicsőülés heyétől a Koponyák-hegyéig - az elátkozott áldássá lesz - a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium diákjait Seben Glória lelkész irányította a szombat reggeli áhítaton.

 

Este az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai, Szigethy Szilárd lelkész vezetésével, Az Areopágosz - azaz Erinnüszök hegye címmel tartottak áhítatot.

 

A vasárnapi záró istentiszteleten, a Tamás-mise keretében, a Hegyi beszéd: Boldogok vagytok - tudtok róla? témáról Benkóczy Péter kőbányai lelkész prédikált.

Címkék: Szélrózsa - 2016 - Mátra - áhítat -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!