Az ökumenikus imahét hatodik napja Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Az ökumenikus imahét hatodik napja Székesfehérváron – VIDEÓVAL

Share this content.

Székesfehérvár – Együtt Krisztushoz tartozunk, és keressük a megegyezést – hangzott el az ökumenikus imahét hatodik napján a székesfehérvári baptista imaházban. Az est idehirdetője Tóth Tamás katolikus esperes-plébános volt. Forrás: Magyar Kurír

Révész Lajos, a házigazda gyülekezet lelkésze köszöntötte a város felekezeteiből érkező híveket és lelkipásztoraikat. Az istentisztelet résztvevői az imaalkalom elején egy szívvel kérték a Szentlélek kegyelmeit közös imádságukra.

Az olvasmányok az Úrral való mély személyes kapcsolatunkról szóltak. Nem lehetnek a Krisztushívők között szakadások, hisz mindannyian az egy Istenben hiszünk és az egy Istent szolgáljuk. A bibliai részek felolvasása után a baptista fiatalok énekekkel dicsőítették Istent, hogy a hálaadásban egységbe fogják a jelenlevőket.

Tóth Tamás katolikus esperes-plébános, az est igehirdetője személyes tanúságtételben kiemelte, hogy mennyire fontos elismernünk egymást a családunkban, a munkahelyen az életünk minden színterén, de a felekezetek között is. Rá kell jönnünk, hogy a különbözőségeink kincsek, mindannyiunk kincsei. Ahogy a férfi és nő megőrizve egymás különbözőségeit, új életet teremtenek, miért ne lehetne termékeny a mi krisztuskövetésünk különbözősége – fogalmazott Tóth Tamás.

Beszéde végén egymás elfogadását, a dicséret fontosságát hangsúlyozta. Amikor Jézus megkeresztelkedett és nyilvános működése elkezdődött az égből szózat hallatszott: Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm. Az Atya nem Fia küldetéséről beszélt, nem azt mondta el, mi lesz a feladata, nem várt el tőle semmit, csak hatalmas dicséretet mondott, gyönyörködött Benne. Milyen óriási erő lehetett ez a Jézusnak a szenvedések idején – mondta lelkipásztor. Tanítása végén arra buzdított: „Saját életünkben is tanuljuk meg egymást dicsérni, ahogy az Atya dicsérte egyszülött Fiát, és tanuljuk meg személyesen Istent dicsérni!”

Az ökumenikus istentisztelet végén az imádságokat a város lelkipásztorai a családi békéért, a Krisztusban való gyógyulásokért, az egymásra találás öröméért mondták a családokban és közösségekben.

Záróáldást Tóth Tamás esperes-plébános adott a megjelent hívő közösségnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!