Az energiahatékonyság jegyében megújult a győri Péterfy

Az energiahatékonyság jegyében megújult a győri Péterfy

Share this content.

Szöveg: Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda
Győr – A Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda 2013 februárjában pályázatot nyújtott be energetikai korszerűsítés céljából. A pályázatot 2014 novemberében támogatásra érdemesnek minősítette a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága.

A Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda 2013 februárjában pályázatot nyújtott be energetikai korszerűsítés céljából. A Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóságának döntése értelmében Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda 193.092.441 Ft, azaz százkilencvenhárommillió-kilencvenkettőezer-négyszáznegyvenegy forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt elszámolható költségeit a Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat finanszírozza. A pályázat költségvetésének támogatáson felüli részét a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda biztosította.

A projekt elsődleges célja az iskolaépület világítás és gépészeti korszerűsítése illetve a nyílászárók cseréje volt. Továbbá a megújuló energiafelhasználás növelése érdekében az intézményben egy napelemes és egy napkollektoros rendszer is kialakításra került.

A KEOP-5.5.0/B/12-2013-0075 azonosítószámú projekt keretében megvalósított energetikai korszerűsítés az alábbi épületet érintette: Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda iskolaépülete, Győr, Péterfy Sándor utca 2.

A projekt eredményeként nagyban csökkent a fejlesztéssel érintett épület fenntartásának költsége. A projekt megvalósulása országos szinten hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, a megújuló energia felhasználás arányának növeléséhez.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!