Az Evangélikus Hittudományi Egyetem pedagógus-továbbképzést indít

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem pedagógus-továbbképzést indít

Share this content.

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2013. szeptemberétől 120 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzést indít Teológiai továbbképzés egyházi iskolákban és óvodákban dolgozó pedagógusok részére címmel. Az alábbiakban e képzésről olvashatnak. Forrás: EHE

A képzés időtartama 4 félév. Minden félévben 4 alkalommal (havonta egy szombati napon) történik a továbbképzés.

Költségtérítés: 60.000 Ft/félév. Az evangélikus intézményekben tanító pedagógusok számára a költségtérítés felét a Magyarországi Evangélikus Egyház támogatása fedezi.

A továbbképzés célja azoknak a teológiai alapismereteknek az elsajátítása, amelyekre egyházi intézményekben dolgozó, felsőfokú teológiai végzettséggel nem rendelkező pedagógusoknak szüksége lehet. A továbbképzés jártasságot biztosít a Biblia tartalmi ismeretében és összefüggéseinek feldolgozásában, a bibliai kor történetének és földrajzának ismeretében, valamint a Biblia jelképrendszerében és értelmezési módjaiban. Alapvető eligazodást ad a keresztény hitvallások tartalmának és történetének világában, dogmatikai alapkérdésekben és a keresztény etika területén. Megismertet az istentiszteleti élettel, a lelkigondozás és a misszió lehetőségeivel és segíti az egyházi életben való tájékozódást.

Várjuk mindazok jelentkezését, akik egyházi iskolai, vagy óvodai munkájuk színvonalas ellátásához segítséget szeretnének kapni; teológiai alapismeretekre és az egyházi életben való tájékozódási készségre szeretnének szert tenni. 

A továbbképzéssel kapcsolatban bővebb információt nyújt: Gömböcz Elvira (elvira.gomobocz@lutheran.hu; Tel.: 469-1050, +,36-20-824-6399)

Jelentkezési lap letölthető az alábbi linken https://teol.lutheran.hu/ (ETN, irattár, pedagógus-továbbképzés)

Jelentkezési határidő: 2013. július 15.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!