Az Evangélikus Roma Szakkollégium egyik tagja a hajléktalanságról beszélt evangélikus gimnazistáknak

Az Evangélikus Roma Szakkollégium egyik tagja a hajléktalanságról beszélt evangélikus gimnazistáknak

Share this content.

Nyíregyháza – Budapest – A Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium csendesnapjának vendégeként a hajléktalanságról, a fedél nélkül élők helyzetéről tartott előadást budapesti gimnazistáknak Mocsár Zoltán, az Evangélikus Roma Szakkollégium (ERSZK) tagja, a Nyíregyházi Főiskola harmadéves szociálpedagógia szakos hallgatója. Forrás: facebook.com

Mint ismeretes, Mocsár Zoltán hajléktalanokról készült fotóiból még októberben nyílt kiállítás a Nyíregyházi Főiskola könyvtárában. Az ERSZK tehetségnapján elhangzott, a tanulmányaihoz kapcsolódó gyakorlat alapozta meg az Oltalom Szeretetszolgálatnál vállalt önkéntes munkát, így épített olyan viszonyt a hajléktalanokkal, hogy az életükbe bepillantást engedtek.

A fővárosi rendezvényen ezeket a képeket is megtekinthették a középiskolások, ahogyan pár nappal korábban a nyíregyházi Korzóban összegyűlt érdeklődők is. Itt Mocsár Zoltán egyébként arra teremtett lehetőséget szívós szervező munkával, az Oltalom Szeretetszolgálat támogatásával, hogy a hajléktalanok karácsonyi koncerten mutatkozhassanak be a városlakóknak.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!