Az Istenhez tartozás szándéka – Az öröm vasárnapja volt Józsefvárosban

Az Istenhez tartozás szándéka – Az öröm vasárnapja volt Józsefvárosban

Share this content.

Szöveg: Románné Bolba Márta, fotó: Román Péter
Budapest – Advent harmadik vasárnapja a józsefvárosi gyülekezetben valóban az öröm vasárnapja volt. Gombkötő Beáta szolgálatával gyerekistentisztelettel kezdtük a napot, melyen hittanosaink és testvéreik játszhattak együtt az oltártérben, s hallgathatták meg Keresztelő János történetében azt, hogy vannak, akik a Jézussal való találkozás útját készítik elő – írta szerkesztőségünknek küldött beszámolójában Románné Bolba Márta lelkész.

Vajon hogyan és mikor fognak ezek a gyermekek életet formáló erővel találkozni a Magasságossal? Egy biztos nagyon várják nem csak a karácsonyt, de Isten megjelenését is. Az alkalom után együtt kávéztunk és beszélgettünk, s kiderült, hogy van olyan szülő, aki Bokor közösség tagja és görögöt tanító ókortörténész, van, aki evangélikus gimnáziumban tanít, van, aki gyógyszergyárban dolgozik, de egy közös: az Istenhez tartozás szándéka. Reménnyel tekintünk ennek az épülő közösségnek elébe.

Délután két különböző módon töltött el bennünket az adventi öröm, az Üllői úti templomunkat –ahonnan felújítás miatt két évre kiköltözünk- komolyzenés áhítattal búcsúztattuk, melyen Gombkötő Beáta szolgált igével és a Józsefvárosi Zenebarátok köre zenével.

A Karácsony Sándor utcai templomunkban pedig különleges úrvacsorás istentiszteleten vehettünk részt a KÖSZI és a Józan Babák Playback színház közreműködésével. A tematikus istentisztelet középpontjában a család állt, a negyedik parancsolatot jártuk körbe Ruth történetén keresztül, s az úrvacsorai közösségben átélhettük az Isten által közösséget. Isten családjának részeként gyógyulhatnak sebeink, reményünk lehet kapcsolataink minőségi megújulására. A színjátszók az agapét követően még egy órás előadással ajándékoztak meg bennünket, melyen az istentisztelet élményét pszichodrámás eszközökkel mélyíthettük el.

A józsefvárosi gyülekezeten mutatkoznak az élet jelei, nagy az öröm Isten házában!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!