Az LVSZ főtitkára arra buzdította a lutheránus egyházakat, hogy lépjenek fel az igazságtalanság ellen

Az LVSZ főtitkára arra buzdította a lutheránus egyházakat, hogy lépjenek fel az igazságtalanság ellen

Share this content.

Genf – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) főtitkára, Martin Junge újévi üzenetében arra emlékeztette az egyházakat, hogy az igazságtalanság, az erőszak és a mai világ konfliktusai ne adjanak okot számukra a kétségbeesésre és a visszavonulásra, hanem sokkal inkább arra késztessék őket, hogy jelentősebb szerepet vállaljanak az igazságosság, a béke és a megbékélés elősegítésében. Forrás: LWI, szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Junge újévi üzenetét a Zsidókhoz írott levél 13. fejezetének 14. verse adta, amely a 2013-as év igéje: „Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem az eljövendőt keressük.” A kereszténység kezdeti éveiben ezek a szavak a bátortalan és kimerült egyház számára íródtak, és az egyházakat azóta is arra emlékeztetik, hogy „inspirációt és orientációt találhatnak bizonyságtételük számára olyan dolgokban, amelyeket Isten újjáteremt”.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy a 2013-as év igéje az egyházakat arra hívja meg, hogy Jézus Krisztus evangéliumát és annak újdonságait boldogan vallják meg, és erős bizonyságtevői legyenek az Isten által munkált változásnak, amely a kinyilatkoztatáson, a diakóniai munkán és a félelem nélküli, nyilvános bizonyságtételen alapul.

Nincsen ok arra, hogy feladjuk, elfussunk, vagy a városokból és a komplex szituációkból visszavonuljunk – így Junge. Isten szenvedélyes és eldöntött szeretete, amelyet Jézus Krisztusban adott nekünk, azt jelenti, hogy „nincsen oka az egyháznak arra, hogy hátat fordítson a világnak” – tette hozzá.

A főtitkár imádkozni fog Isten inspiráló erejéért az új évben, hogy a szavak és tettek az egész LVSZ-közösségben reménységet és örömöt hozzanak, és azért is, hogy ez az egyházközösség továbbra is az igazságos, békés és megbékélt világért tehessen.

Lesen Sie den vollständigen Wortlaut der Neujahrsbotschaft 2013 des LWB-Generalsekretärs: https://www.lutheranworld.org/lwf/index.php/new-year-message-from-lwf-general-secretary.html?lang=de 

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!