Bács-Kiskun megye legújabb és legmodernebb óvodája épülhet meg – Alapkőletételre került sor Soltvadkerten

Bács-Kiskun megye legújabb és legmodernebb óvodája épülhet meg – Alapkőletételre került sor Soltvadkerten

Share this content.

Soltvadkert – Közel 10 éves álom válhat valóra a soltvadkerti evangélikus gyülekezetben azzal, hogy megkezdődik az új óvoda építése. Szöveg és fotó: Lehoczki Ferenc

Advent első vasárnapján, 2013. december 1-én jött el a várt pillanat: az ünnepi istentiszteletet követően Gáncs Péter elnök-püspök letette az épület alapkövét.

Ahogyan Homoki Pál lelkész fogalmazott: igaz, hogy várhatóan ez a szép célból végzett munka lesz a gyülekezet 300 éves történetében a templomépítést követően a második legnagyobb beruházás, de így Bács-Kiskun megye legújabb és legmodernebb óvodája épülhet meg, ahol minden a gyermeknevelést szolgálhatja.

A Káposzta Lajos nyugalmazott esperes idejében alapított és Lakatosné Hachbold Éva által jelenleg is vezetett 23 éve igen jól működő óvoda koros épülete eredetileg nem e célból készült, ezért már régóta tervezi a gyülekezet egy új épület létrehozását, amire hosszú idő után most nyílik lehetőség. A bruttó 272 millió Ft-os beruházás forrásai az önerő mellett jelentős pályázati, állami és közegyházi támogatás. A 2 fordulós, nyílt közbeszerzési eljárás keretében indult 14 cég közül a FIDO-Helyi Kft. építheti fel a templom közvetlen szomszédságában lévő intézményt, ami 100 gyermek vidámságát és lelki épülését szolgálja majd.

Az igehirdetésben Gáncs Péter úgy fogalmazott, hogy az igazi alapkő Jézus Krisztus, így az építkezés egyszerre zajlik kívül valamint belül a lelkekben is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!