Báloztak a békési evangélikusok – A bevételeket jótékonysági célra fordítják

Báloztak a békési evangélikusok – A bevételeket jótékonysági célra fordítják

Share this content.

Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Facebook.com / Ótemplom
Szarvas – Békéscsaba – Kondoros – Mezőberény – A böjt közelgő beköszöntére való tekintetel összesűrűsödtek a bálok az evangélikus egyházban. A Békés megyeiek például ezen a hétvégén négy helyszínen is bálokat tartottak.

A báli sorozatot a Mezőberényi I. Kerületi Evangélikus Egyházközség nyitotta meg pénteken jótékonysági báljával. A Berényi Étterem, Szálloda adott otthont az ünnepnek - tudta meg szerkesztőségünk Lázárné Skorka Katalin lelkésznőtől. A bál teljes bevételét gyermekek turisztikai és sport eszközeinek fejlesztésére fordítják. Az evangélikus óvodások sváb tánca nyitotta meg az alkalmat, a zenét a Garden Party Tánczenekar szolgáltatta. Fellépett Skorka László hegedűművész, Klebniczky György zongoraművész, a Kner Tánc-Sport Egyesület és evangélikus fiatalok is szolgáltak könnyűzenei betétekkel.

A szarvasi evangélikusok második jótékonysági bálja 2015. február 14-én, az Árpád Hotel dísztermében került megrendezésre. A bevételeket az Ótemplom és a Benka-iskola hangosításának korszerűsítésére gofják fordítani. Az alkalmon a zenét szolgáltatta: Kepenyes Pál és a Garden Party zenekara. A bál Lengyel Anna fővédnöke kerületi felügyelőasszony, a védnöke pedig Babák Mihály polgármester volt. Felléptek még a benkás 8. osztályok elsőbálozói, akik a tombola, a nyitótánc, és a búcsúkeringő során mutatták meg tehetségüket. Rajtuk kívül pedig a Benka-iskola Szivárvány Tehetség Műhelyének tagjai részleteket adott elő a Rómeó és Júlia című darabból, stílusosan Bálint-nap tiszteletére.

Gyülekezetük számára gyűjtöttek adományokat a békéscsabaiak - tudtuk meg Kutyej Pál lelkésztől. Az est fővédnöke Krámer György országos irodaigazgató volt.

Harmadik éve rendeznek hivatalosan bálokat a kondorosi evangélikus gyülekezet tagjai. A bevételeket jótékonysági célokra fordítják ők is: elsősorban gyülekezeti hitoktatást támogatják, valamint az egyhetes nyári evangélikus napközis tábor költségeit és a tanévtáró istentisztelettel egybekötött családi nap költségeit fedezik ebből az összegből - magyarázta Tuska Tibor lelkész. Alkalmukat a helyi Művelődési Házban tartották, ahol a Kondorosi Csárda mesterszakácsa, a brüsszeli díjnyertes szakács, Tímár András különlegességeit szolgálták fel. A bál fővédnöke Ribárszki Péter polgármester volt.

Hivatkozások: Képek a szarvasi bálról. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!