A bócsai lelkész búcsúzott Maglódtól

A bócsai lelkész búcsúzott Maglódtól

Share this content.

Maglód – László Lajos Gergely a maglódi evangélikus gyülekezetben töltötte mentora, Németh Mihály lelkész mellett gyakorlati idejét. Sikeres diplomázása után július 28-án Gáncs Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel a pestszentlőrinci templomban. „Add nekem a szívedet, fiam, és tartsd szemed előtt utaimat!” – ezt az igehelyet (Példabeszédek könyve 23, 26) idézte a lelkésszé szentelésre invitáló meghívó. Forrás: maglodi-hirhatar.hu

László Lajos Gergely maglódi búcsú-istentiszteletét augusztus 4-én 10.30-tól tartotta Maglódon. Valódi kihívások várnak rá, mert hamarosan elfoglalhatja új szolgálati helyét, amikor is bócsai–tázlári lelkész lesz. (A kevesebb mint 2000 főt számláló Bócsa honlapjának „Egyházak” fülén csak a katolikus egyházat említik, Tázlár pedig Bócsánál is kisebb picit. A két község a Kiskőrösi Járáshoz tartozik.)

 

Képünkön (melyet Németh Mihály bocsátott a maglodi-hirhatar.hu oldal rendelkezésére) a pünkösdi díszbe öltöztetett maglódi evangélikus templomban mentora mellett látható László Lajos Gergely.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!