A balogpádári evangélikus templomért küzd egy 18 éves fiú

A balogpádári evangélikus templomért küzd egy 18 éves fiú

Share this content.

Balogpádár – Meglepő üzenetet kaptunk a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook-oldalán. Jáger Bence 18 éves evangélikus fiú azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy népszerűsítsük a Rimaszombat melletti település templomát és közösségét. Mi ezt szívesen meg is tesszük! Szöveg és fotó: Jáger Bence

„Erős vár a mi Istenünk! Jáger Bence vagyok Balogpádárról, Rimaszombat mellől, 10 kilométerre a nyelvhatártól! 18 éves” – írta magáról Bence, majd az evangélikus közösségükről számolt be:

A mi kis evangélikus közösségünk egykor szebb időket látott, közel 500-an éltek a faluban, és döntő többségük evangélikus volt! Mára a falu lakossága 170 fő körüli, és mindössze 80 magyar él. Templom[i alkalom] ritkán van, körülbelül 3 havonta, ha jön Rimaszombatból lelkész, körülbelül 10-en vannak egy istentiszteleten. Még... el sem tudom képzelni mi lesz itt 20 év múlva, ha minden így halad! Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, hogy segítsenek nekem! Szeretném, ha megosztanák ezt a néhány sort, vagy a képek közé feltennék a mi kis templomunkat! Én 18 évesen nem fogom hagyni, hogy e büszke múltú gömöri régió nyelvhatárán fekvő falu elvesszen!”

És íme a képek:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!